2026 4. kitabı
Havada Bulut, Sait Faik’in insan sevgisini ve toplumsal gözlemlerini en yoğun hissettirdiği eserlerden biri. Bir pansiyon etrafında şekillenen, birbirine bağlı hikâyelerle ilerleyen kitap, “nehir hikâye” özelliği taşır. Beyoğlu’nun arka sokaklarında, hayata tutunmaya çalışan insanların küçük ama anlamlı dünyalarına konuk oluruz. Yazar; yoksullarla zenginleri, gösterişli hayatlarla kenarda kalmış yaşamları yan yana getirirken kimseyi yargılamaz. Yanni gibi unutulmaz karakterler aracılığıyla toplumun dışladığı insanlara derin bir şefkatle yaklaşır. Her karakterin kendine ait bir hüznü, küçük bir umudu ya da yarım kalmış bir mutluluğu vardır. Yargı yok, süslü anlatım yok… Kusurlu, yalnız, kenarda kalmış hayatlara içten bir bakış var. Sait Faik insanları olduğu hâliyle seviyor ve bunu okura da hissettiriyor.Dili sade ama çok şiirsel. Deniz, martılar ve İstanbul arka planda usulca duruyor. Olaylardan çok insanın içini ısıtan bir kitap. “Sevmek, bir insanı olduğu gibi kabul etmektir.” “Bir insanı sevmekle başlar her şey.”
Havada BulutSait Faik Abasıyanık · The Kitap · 20254,266 okunma