Böyle kitapları ne manayla popülerleştiriyorsunuz?
2026 1. kitabı
Merhabaaa! Uzun süredir kendimi göstermedim. Ama sizlere dark roman ile geldim. Şunu söylemek ile başlayayım; benim bayılıp öleceğim bir kitap değil. Kitaptaki karakterler çok iyi yazılmış da diyemem, yazar isteseydi daha iyi yazabilirdi. İlk karakterler hakkında konuşalım. Kâinat Kızılkaya: Zeki değil, öyle olduğunu zannediyor ama öyle değil. Ayrıca manipülatif bir insan da değil. Hani kitapta hiçbir şekilde manipüle ögesi geçmiyor ama özette manipülatif olduğu yazılmış. Kitapta ben bu karakterin ne gelişimini okudum, ne de kişiliğini. Üstelik erkek karaktere fazlasıyla çekiliyordu bunu da artı olarak ekleyelim. Şimdi de erkek karaktere gelirsek; Yaman Haris Batıkan. Şimdi yalan söyleyip uydurmayayım. Ama ilk sayfalar eriyip bittiğim sahneler oldu. Ancak kitapta smut bölümlere denk gelince olaylar daha da sarpa sardı. Neden ilişki yaşayacağınız ya da yaşadığınız bir kadınla, “Seni şuraya donatıp s¡kmek istiyorum, s¡kerim seni Kâinat,” gibi cümleler kuruyorsunuz? Bunu geçiyorum diyemem çünkü göz ardı edemeyeceğim bir durum. Ülkemizde hâlâ kadın cinayetleri konuşulurken böyle kelimeleri kitaplarınızda yazmanız ne kadar doğru? Ve tuhaf olansa kadın karakter bir ses seda çıkartmıyor. Nasıl bir evrede yaşıyorsunuz da böyle şeylere göz yumuyorsunuz? Bu durumun komik tarafıysa bu kitabı yazan bir kadın. Ne kadar fazla +18 içeren sahne okudunuz bilmiyorum ama bu durumu bir bırakın. Okurken ben rahatsız oldum, Wattpad'e girince insanların yazdığı yorumlar beni bozguna uğrattı. Siz cidden insan mısınız? Ayrıca bu bir dark roman artı olarak da yeraltı dünyasını bulunduruyor. Bu, kitabın daha detaylıca yazılmasını sağlamaz mıydı? Her neyse konuşacaklarım bu kadardı, sizden istediğim kitaplarınız da böyle kelimeler kullanmayıp böyle kitapları da popüler etmemeniniz. Ben sosyal medyada paylaşılmış bir edite kanıp başladım. Bir ay kitabı aradım, kitap fuarına gittiğim vakit bulup aldım ama parama değmezdi. Her neyse bu satırları okuduğunuz için teşekkür ederim.
HarisSanem Özel · Martı Yayınları · 2025103 okunma