Puan vermedi·176 syf.····Okunma: 20 Eylül 2025 10:28 Bu kitabı ilk olarak yıllar önce Ankara’da bir üniversite öğrencisiyken Dost Kitabevinde görüp okuyacaklar listeme eklemiştim. 2025’e kısmet oldu. :) Kitap üç bölümden oluşuyor. Aslında bir ana karakterimiz var ama bu üç bölümü onun kocasının, eniştesinin ve ablasının gözünden okuyoruz. Bana kalırsa eniştesinin anlattığı 2. bölüm gereksizdi. İsminden yola çıkarsak konu vejetaryenlik gibi görünse de anlatmaya çalıştığı şeyler daha derin ve psikolojik yönleri var. Yonğhe hayatı boyunca hep başkaları için yaşayan, kendini aslında çok tanımayan ve sıradan bir hayat sürmeye çalışan bir kadın. Bir gece gördüğü rüyanın etkisiyle vejetaryen olmaya karar veriyor ve sonrasında olaylar gelişiyor. Ama kendini kimseye ifade etmediği ya da edemediği için bu çevresi tarafından bir sorun olmaya başlıyor. Kitap boyunca sanki kendinde değilmiş gibi davranıyor aslında. Vejetaryen olmayla başlayan bu süreç zamanla hiçbir şey yememeye, hiç konuşmamaya kadar gidiyor. Eşiyle ve kendi ailesiyle arası bozuluyor. Sağlık durumu kötüleşiyor ve çevresinde kimse ona ulaşıp yardım edemiyor. Genel olarak konusu ilginç ve dili akıcı. Ama ben bir de kitabı kahramanın kendi gözünden okumak isterdim.