2026 2. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2026 12:08
Öncelikle bu kitabı kim neden niye önerdi? Neden bu kadar isim yaptı? Kitapta bir çavdar tarlası yok ve bu tarlanın çevresinde de oynayan veya büyüyen çocuklar yok. Böyle bir beklentiniz varsa olmasın.Ana karakterin adını bile zor tutabilirsiniz aklınızda. Bir Noel anısı okuyorsunuz daha doğrusu Noel zamanına kadar karakterimizin neler yaşadığını okuyoruz, zaten kitabın başında da bunu belirtiyor size. Düşünceleri birçok insanın yer yer içinden geçirdiği ama dile getirmediği şeyler diyebiliriz. Sırf isyankar asi olmak için de kimse hakkında çok da iyi düşünceleri olmuyor. Herkes kötü,herkesin eksik yani var.Karakterimiz de çoğunda dile getirmiyor da bizimle paylaşıyor. Bütün halde bakıldığında sanki samimi bir dille yazılmış imajı veriyor olsa da kitap genel olarak sıkıcı gidiyor yani öyle çok da samimi olamıyorsunuz. Karakterin gelmesi, gitmesi, yemesi,onunla bununla görüşmesi gibi gibi hayatındaki anlara tanık oluyor gibiyiz,hiçbir aksiyon yok,hiçbir sır vs. yok. Bir çocuğun ergenlik bunalımı anlatılıyormuş. (muş) Beğenmedim. Biraz vakit kaybı oldu. Okumasanız da olur diyeceğim bir kitap.
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,1bin okunma