2025 87. kitabı
Selamlar. Aralık ayında İlluminae kitabını, ocakta da Gemina ve Obsidio’yu okuyarak seriyi tamamladım. Seri 2575 yılında insanların artık uzak gezegenlerde maden aradığı, solucan deliklerine yakın üslerde yaşadığı, şirketlerin uzay savaşları yaptığı bir gelecekte geçiyor. İlk kitap iki mega şirketin Kerenza’da başlayan uzay savaşıyla başlıyor. Gezegenden sağ kurtulanların bir kısmı üç uzay gemisi ile kaçmaya çalışıyorlar. Ezra Alexander uzay gemisine binerken, kız arkadaşı Kady Grant Hypatia uzay gemisine biniyor. Tabi peşlerinde düşman şirket uzay gemisi de var. Zorlu bir mücadele de onları bekliyor. Gemina’da ise Ezra ve Kady’nin içinde olduğu uzay gemilerinin yardım almak ve kurtulmak için ulaşmaya çalıştığı Heimdall uzay üssünde geçiyor. Bu uzay üssü de tabi o sırada Kerenza’da olanlardan habersizken rakip mega şirket tarafından istila ediliyor ve bu istilacılarla Hanna, Nik ve Ella savaşmak zorunda kalıyorlar. Üçüncü kitaptaysa, Kerenza’da sağ kalanların olduğu öğreniliyor ve Kady’nin kuzeni Asha Grant’ta onlardan biri. Asha’nın eski sevgilisi Rhys de Kerenza’da. Siviller öldürülmeden de kurtulmaları gerekiyor. Heyecan verici, farklı ve sürükleyici bir seriydi. Aslında konu hakkında çok şey daha söylemek isterdim ama spoiler vermekten korkuyorum. Kitap tamamen brifing notları, mailler, krokiler, çizimler, yapay zeka verileri, kamera izleme tutanakları, kısacası dosyalar üzerinden aktarılıyor yani kitabın bir anlatıcısı yok. Çizimlerin de Marie Lu’nun elinden çıktığını unutmadan söyleyeyim. Karakterleriyle, konusuyla çok farklı bir distopyaydı. Farklı distopya arayışında olanlara tavsiye ediyorum. Sadece bence seri biraz daha kısa tutulabilirdi gibi geliyor bana. Kitapların her biri 600 küsür sayfa olsa da çok hızlı okunuyor ama bazı kısımlar gerçekten çok uzamış gibi hissettirmedi de değil.
IlluminaeAmie Kaufman · Pegasus Yayınevi · 20172,974 okunma