2026 3. kitabı
Andrew Jolly'den ilk okuduğum kitap ChatGPT'ye yazarı sordum kimdir? neyin nesidir? diye böyle bir yazar yok, böyle bir kitap da yok dedi. Normal Google döndüm yazara ait iki kitap olduğunu gördüm ikinci kitap Askerin Günü. Yazar ya mahlas olarak bu ismi seçti ya da ünlü olma gayesi olmayan içini döküp kenara çekilen biriydi. Tema yalnızlık ve dışlanmışlık. İki yıl evvel tanıştığı hasta bir Kızılderili kadınla evlenen Kabrero bir sabah karısının göğsündeki yaranın onu öldürdüğünü görür. Kasabalı onun karısını kabul etmediği için kasabaya uzakta bir yerde yaşarlar, karısının cesedini kasabada aile mezarlığında gömek ister ve cesedi önce yıkar ve elbiselerini giydirip kendi yaptığı tabuta koyup yola çıkar yolda başına bir sürü olay gelir. Yol zorlu bir yoldur, uçurumlar, çöl, kum enterasan bir doğada yolculuk eder. Cesedi bir inatla Kasabaya taşıması ve orada cesedi gömsine izin verilmeyeceğini bildiği halde yola çıkması, gerçekten sorgulanacak bir davranış en can alıcı kısım o kadar zorluktan sonraki vazgeçiş. İnsanın doğasının nasıl bir kaygan zeminde hareket ettiğini anlatıyor. Aşk ile bağlı olduğu kadını çıplak olarak ilk kez cesedini yıkarken görmesi de çok ilginçti, düşünüyorumda belkide ceset olduğu için öyle hisseti ruhu yok sadece beden. 125 sayfalık bir kitapdı ama bu kitabının bana hissetirdikleri kitabın iki katı gelir. Olay Kahramanları isimlerine bakınca kahramanlar İspanyol, Doğaya bakıp parçaları birleştirince olay Meksika'da geçiyor.(ispanya Meksika'nın sömürgesiydi) Konuyu daha uzatmadan noktayı koyuyorum
Seni İçime GömdümAndrew Jolly · Ayrıntı Yayınları · 20221,078 okunma
Okuyunca ben hiç sevmemiş, sevilmemişim dedirten kitap ah' lar la , vah' lar la bitirmiştim. Sevgili Özlem Akbaş abla sayesinde keşfetmiştim. Feryal abla paylaşım ve farkındalık için çok teşekkürler.