Şu canım, güzelim, datlım, kıymatlım olan seriyi okuyup bitirdiğim için çok keyifliyim ama, amaaaa …
Sayın Schwab a bir çift hatta daha çokça çift sözüm var.
!!! Bolca spoiler olacaktır bilginize!!
Serinin ilk yarısı (ki kitabın yarısı nerden baksan 300 sayfa) aynı şeylerin etrafında dönüp duruyor.
Rhy ölüp ölüp diriliyor, ben aslında var mıyım yoksa yok muyum ikileminde boğulup duruyor,
Kell ben bir oğul muyum yoksa bir köle miyim içsel sorgulamasına birde yoksa tüm bunlara ben mi sebep oldu mu ekliyor,
Lila yine kendi başına ve keyfine buyruk takılıyor ama galiba artık Kell i sevdiğine emin,
Alucard ise Kell ile bolca ağız dalaşı yaşamaya devam ediyor.
Denize açıldıkları kısıma kadar işler üç aşağı beş yukarı böyle ilerliyor. Karaborsaya vardıklarında ise sonunda hikaye farklılaşıyor ve daha keyifli akmaya başlıyor. Ama oraya kadar olan kısımlarda ne yazık ki biraz sıkıldım.
Bu kitapta farklı farklı karakterlerin bakış açılarını da okuduk. Nasi, Kral, Kraliçe, Ojka, Ned, Kral George, …
Peki neden, hiçbir fikrim yok!!!
Bunların yerine;
Kell öğrenmek istemesede ailesinin kim ve ne olduklarını, unutma sihrini ona kimin ve neden yaptığını öğrenmek isterdim.
Lila kim, ailesine ne oldu, neden ve nasıl takma bir gözü var ve niye oda Kell gibi çocukluğuna dair hiçbir şey hatırlamıyor.
Osaron nasıl oluştu, niye oluştu.
Siyah taş vitari nasıl ve neden Londraya nasıl geldi.
Bu soruların cevaplarını okumayı çok ama çok isterdim.
Seride derinlemesine ve güzelce anlatılan en iyi karakter Holland dı. Anılarını okumaktan büyük bir keyif aldım ve okuduktan sonrada serinin ana karakteri belki de Holland olmalıydı dedim.
Kendi adına hiçbir şey istemeyen sadece dünyasını yaşatmak ve güzelleştirmek isteyen, bu uğurda da başına gelmeyen acı ve çile kalmayan bu canım adamın sonu böyle mi olmalıydı sayın Schwab. Sana aşırı kızgınım ve fena üzgünüm. Huzura kavuşmuş gibi olsa da Holland bu sonu asla haketmedi.
Ve sayın Schwab hadi Barronu, Alucardın kız kardeşini, Kralı, Kraliçeyi, Lenos u gereksiz yere öldürdün ama o güzel ruhlu, datlım Hastradan ne istedin ya, neden yani neden????
Derdim çok hangisine yanayım bilemedim, o derece yani.:)))
Seriye dair çok üzüntüm ve keşkelerim var ama yinede okumaktan ve dünyasından büyük bir keyif aldığım aşırı gerçektir. Hikayeyi ve karakterleri o kadar benimsemişim ki bazı sonuçlar ve nedenler bana çok ama çok dokundu.
Velhasılı seriyi sevdim, karakterleri sevdim, yazarın kalemini çok sevdim ama en çok Holland ı sevdim galiba.:)