2025 178. kitabı
​Dan Brown'ın Kayıp Sembol romanı, tıpkı diğer eserleri gibi beni sürükleyici bir maceranın içine çekti. Bu seferki durak, Amerika'nın başkenti Washington D.C. oldu ve yazar, beni bu tarihi şehrin gizli köşelerinde Masonlukla ilgili derin sırların peşine düşürdü. ​Kitapta beni en çok şaşırtan, Masonluk hakkında verilen detaylı ve kapsamlı bilgilerdi. Roman, Masonluğun sembollerini, ritüellerini ve tarihini o kadar derinlemesine işliyor ki, bu gizemli örgüt hakkında daha önce bilmediğim pek çok şeyi öğrendim. Yazarın bu konuda yaptığı araştırmaların zenginliği, kitabın kurgusal olmaktan çok, adeta tarihi bir belgesel tadı vermesini sağlıyor. ​Diğer Dan Brown romanlarında olduğu gibi, Kayıp Sembol de bir kovalamaca hissi yarattı. Washington D.C.'nin ikonik binaları ve anıtları arasında bir bilmeceyi çözmeye çalışmak, beni her sayfada hikayeye daha çok bağladı. Kitabı okumak, sanki Robert Langdon'la birlikte bir sırrı çözmek için sanal bir tura çıkmak gibiydi. Bu maceracı ruh, yazarın imzası haline geldiğini bir kez daha kanıtlıyor. Dan Brown’un en sevdiğim yanı, hikâyeyi kurarken okuyucusuna araştırma isteği uyandırması ve bu kitapta bunu fazlasıyla başarmış.
Kayıp SembolDan Brown · Altin Kitaplar · 200920,3bin okunma