2026 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2026 15:59
Kitaplarla ilgili yorum yapmadan önce biraz bekleme taraftarıyım açıkçası kitabı bitirdikten hemen sonraki büyülü anın insanın bakış açısını etkilediğini düşünüyorum. Araya giren staj sınavımın da bunda payı olduğunu belirtmek gerekiyor. İncelemeye gelecek olursak Tom Robbins hayal gücü ile her zaman büyüleyen bir yazar oldu beni. Bir kitabı iyi yazmak için ya hiç denenmemişi denemek veya yapılmış olanın üzerine çıkmak gerekir derler ya yazar her eserinde üzerine çıkılması çok zor bir denenmemişi deneyimletiyor bizlere. Okuyacak olan insanlara tavsiyem evet yavaşladığı kısımlar var kitapta ama sürükleyicilikten asla kaybetmiyor. İyi okumalar dilerim herkese… Bu eserinde(bu noktadan sonra yazacaklarım okuyacak insanlar için bir spoiler niteliğinde) büyükannesiydi galiba onun papağının son zamanlarının özgür olarak geçirme isteği üzerine amazon da hiç bilinmemiş kabile peşinde koşması. Piramit kafalı bir haham tarafından(ki absürt olan bu durum bile bilimsel olarak anlatılmıştı o hahamın atılmış zehirlerden etkilenen annesinin o şekilde doğurması gibi) yere basmama büyüsüne maruz kalması. Arkadaşının bir penise dokunduğu senaryoda ölecek olmasını test etmek için kendi penisine dokundurtup ölmesi,büyükannesinin evindeki tablonun alt metni,roma ya gidip yaşadığı maceralar daha yazamadığım nicesi. Rahatsız edici konularda var gerek pedofili gerek ensest gibi ama bu konular gözünüze soka soka normalleştirme çabası içerisinde değil ve bence o karakterleri anlayabilmek açısından gerekli şekilde anlatılmış zaten edebiyat dediğimiz de bu değil mi. Bir bariyer olmaksızın insanı anlatmak. Çok güzel bir şekilde yapışmıştı bu o konuda bir parfümün dansı olmasa dahi çok etkileyici bir kitaptı.
Sıcak Ülkelerden Dönen Vahşi SakatlarTom Robbins · Ayrıntı Yayınları · 200773 okunma