Bu kitabın (Pollyanna) LGBT ile içeriksel bir bağlantısı yok. Kapaktaki gökkuşağı da tek başına “LGBT sembolü yerleştirdiler” sonucunu doğurmaz; gökkuşağı yüzyıllardır doğanın bir parçası ve sanat/çocuk edebiyatında umut, neşe, iyimserlik gibi temaların en yaygın görsellerinden biridir. “Gökkuşağı gördüm = LGBT projesi” mantığıyla gidersek gökyüzünde gökkuşağı görünce de aynı tepkiyi vermek gerekir; bu da açıkça mantıksız. Ayrıca “cinsiyetsizleştirme projesi” diye bir şeyi “en büyük amaç” gibi sunmanız gülünç bir iddia. Hiç kimsenin amacı başkalarını “cinsiyetsizleştirmek” değil. İnsanların kendilerini ifade etmesi, otomatik olarak başkalarını dönüştürmek istemesi anlamına gelmez. Siz gerçekten şunu mu söylüyorsunuz: “Bir insan ‘ben buyum’ dediğinde aslında herkesi kendisi gibi yapmak istiyor”? Bu mantık her konuda çöküyor. Örneğin biri “Müslümanım” deyip Filistin/İsrail protestosuna katılsa, bu “herkesi Müslüman yapmaya çalışıyor” demek midir? Elbette değil. Aynı şekilde birinin kimliğini söylemesi ya da görünür olması, “başkalarını değiştirme operasyonu” değildir; sadece var olma ve kendini ifade etme hakkıdır.
Lgbt Hakları İnsan Haklarıdır

Karahanlı ✷

@payandasiir
Az önce kitapçıya uğradım, bir de ne göreyim, açık şekilde sapkın lgbt sembolünü iş Bankası yayınevinden çıkan pollyanna adlı kitabın kapağına yerleştirmişler !!! Şok oldum görünce, böyle böyle neslimizi , en büyük amaçlarından biri olan ' cinsiyetsizleştirme ' projesiyle ahlaksızlaştırmaya çalışıyorlar. Rabbim fırsat vermesin.
"DİKKAT EDİN!!!"
Tamam،lgbt bayrağı değil de konuyu "LGBT hakları insan hakları"dır diye belirtmişsin. Keşke cumhurbaşkanı olsaydım da LGBT 'lilere %50 vergi ödettirseydim. Bak o zaman insan hakları mı değil mi anlayacaklar 🤣🤣🤣 2. Mahmud 'un yeniçerileri yok ettiği gibi bence bunların yok olması gerekiyor kitlesel katliam yapmamız gerekiyor.
Loki
شاه مبارك اسفندیار خلاطي e Mesajımda “seni mahkemeye vereceğim” gibi bir tehdit yok; şiddet çağrısı içeren ifadelerin hukuki sonuçları olabileceğini söyledim. Bu, tehdit değil sadece hatırlatma. Buna karşılık “adresini ver/konumunu at” demeniz kişisel güvenlik açısından kabul edilemez. Kişisel verimi paylaşmayacağım.
Ben nasıl ki bu kitabın kapağının lgbt ile bir bağlantısı var diye bir iddia da bulunuyorsam ve sen buna karşı çıkabiliyorsan, ben de senin bu kitabın lgbt ile içeriksel bir bağlantısı yok söylemine açıkça karşı çıkabilirim. Bu yüzden bunu bi kenara bırakalım. Evet dediğin gibi gökkuşağı yüzyıllardır doğanın eşsiz bir parçası lakin günümüzde bu eşsiz parçaya kendi sapık zihniyetlerini alet ederek kirlettikleri aşikardır. Gökyüzünde gökkuşağı görünce " aaa gökkuşağı gördüm = lgbt projesi " diye bir söylemim ve düşüncem olmaz. Lakin eşcinsel bireylerin ellerinde gökkuşağı temalı bayraklar görünce evet " aaa gökkuşağı demek ki lgbt " diye düşünürüm ki gayet normaldir. Bu yüzden senin mantıksız dediğin konuya da mantıklı bir şekilde cevap verip bunu da kapatmış olalım. Gülünç bir iddia demişsin. Neden ? Kime göre neye göre gülünç ? Hiç kimsenin amacı başkalarını cinsiyetsizleştirmek değil demişsin. Nerden biliyorsun ? Dünyada neler olup bittiğinden haberin var mı ? Dünyanın işleyişi hakkında malumat sahibi misin ? Ben öyleyim demiyorum lakin sen öyle misin ? Aileyi ifsat etme üzerine nasıl hunharca çalıştıklarını aklı başında bakıp görebilen her insan anlar. Ülkenin ve milletin asabiyetinin bozulmasını ve bundan dolayı uzun vadede kalıcı bir yıkıma sürüklenmek istendiğini biraz olsun dünya siyasetinden haberdar olan insan anlar. " İnsanların kendilerini ifade etmesi, otomatik olarak başkalarını dönüştürmek istemesi anlamına gelmez." Demişsin. Bir insan varlığını neden ifade etme gereği duyar ? Bir kere bir insan varsa vardır ve varlığını gösterme iddiasında bulunamaz. Şayet varlığını gösterme ve kabul ettirme derdine düşmüş ise o şey kabul edilmiyordur ve haliyle yok hükmüne düşmüş olur. Bundan dolayı bir insanın varlığını kanıtlama çabası en önce kendi varlığına saygısızlık olur ki bu sebeple kendi varlığını da binevi aslında reddetmiş olur. Çünkü var olan vardır ( bu söz felsefi derinliği olan ve tüm bilim , mantık otoriteleri tarafından kabul edilen bir realitedir. ) ve varlığı reddedilemez. Şimdi soruyorum ; madem varsın neden var olma derdindesin ? İkinci husus olarak da ; bir insan, bir düşünce ancak bir yerde yoksa oraya nüfuz eder. Bu da binevi kendini ve düşüncesini kabul ettirmek ve o muhiti yönlendirmek anlamına gelir. Siz gerçekten şunu mu söylüyorsunuz: "Bir insan 'ben buyum' dediğinde aslında herkesi kendisi gibi yapmak istiyor"? Diye sormuşsun. El cevap ; hayır bunu söylemiyorum :) Söylemek istediklerimi açıkladım :) Son olarak sonda verdiğin örneğe cevap verecek olursam ; Bir müslüman , Müslümanım diye ortalıkta dolaşmaz. Onun zaten yaşayışı onu belli eder. Filistin için bir şeyler yapıyorsa ki - zulüm nerdeyse Müslüman karşısındadır - zaten bu onun Müslüman olmasının bir gereğidir. Yani bir Müslüman bir protestoya katılıyorsa bu onun herkesi Müslüman yapmaya çalışmasından değil, davasının getirdiği bir sorumluluktan , şuurdan kaynaklanır. Hepsi bu kadar. Peki soruyorum ; sizin şuurunuz ve sorumluluğunuz nedir ? Güttüğünüz bu derdin amacı ne ? Her nasıl yaşıyorsanız yaşayın kendi içinizde , millete ne ? Hiçbir Müslüman lgbtli bireyleri düşmanı olarak görmez. Göremez. Çünkü bizim nazariyemizde her insan bir âlemdir. Bizim bu konuda takındığımız tavır , bizim için kabul edilmez bir hususun dile getirilerek bu konu hakkında hiç malumat sahibi olmayan aklı başında temiz gençlerimizin zihinlerinin kirletilmesi hususudur. Yoksa bize ne kim neyin nesidir neyin fesidir, karışmayız buna, herkesin kendi hayatı kendi tercihleridir. Kendi varoluş hikayeleridir. Ama eğer ki bu konu ne zaman ki gençlere yönelik olumsuz bir eğilim gösterirse işte o zaman da buna fırsat vermeyiz. !!! Umarım açıklayıcı olmuştur. Sağlıcakla kal ⚘️
Loki
1. “Lakin eşcinsel bireylerin ellerinde gökkuşağı temalı bayraklar görünce evet " aaa gökkuşağı demek ki lgbt " diye düşünürüm ki gayet normaldir." demişsin. Tamam; ama burada ne bayrak var ne de bir LGBTQ+ birey. Sadece camdan çıkan bir gökkuşağı var. Bayrakla doğadaki gökkuşağını aynı kategoriye koyup bu kapaktan “proje” çıkarmak niyet okumaktır. 2. “Hiç kimsenin amacı başkalarını cinsiyetsizleştirmek değil demişsin. Nerden biliyorsun ?" diyorsun. Daha doğru soru şu: Bir insanın amacı niye bir başkasını “cinsiyetsizleştirmek” olsun? İnsanlar başkalarını dönüştürmek için değil, kendi hayatlarını insan gibi yaşamak için hak talep ediyor. Baskının ne olduğunu bilen bir grup zaten başkalarına baskı uygulamaz. 3. “Aileyi ifsat etme üzerine nasıl hunharca çalıştıklarını aklı başında bakıp görebilen her insan anlar." demişsin. LGBTQ+ bireyler aile yıkmaya çalışmıyor; tam tersine pek çoğu kendi hayatını kurmak, sevdiği insanla güvenli bir düzen içinde yaşamak istiyor. Önlerine engel olan şey çoğu zaman “varlıkları” değil, onlara yönelen dışlama ve ayrımcılık. 4. “Ülkenin ve milletin asabiyetinin bozulmasını ve bundan dolayı uzun vadede kalıcı bir yıkıma sürüklenmek istendiğini biraz olsun dünya siyasetinden haberdar olan insan anlar." demişsin. Azınlık bir grubun kendi kimliğiyle var olması hiçbir ülkeyi “yıkıma sürüklemediği” gibi sürükleyemez. Bir toplumu yıpratan şey insanların varlığı değil; nefret, kutuplaştırma, zorbalık ve sistematik dışlamadır. 5. “Bir kere bir insan varsa vardır ve varlığını gösterme iddiasında bulunamaz." demişsin. Tam aksine; eğer birileri o varlığa karşı eylem üretiyorsa (dışlama, hedef gösterme, ayrımcılık, şiddet), kişi “varım” deme ihtiyacı duyar. Buradaki mesele “var olmak” değil; varlığını özgürce ve güvenle yaşayabilmektir. 6. “Şayet varlığını gösterme ve kabul ettirme derdine düşmüş ise o şey kabul edilmiyordur ve haliyle yok hükmüne düşmüş olur." demişsin. Tarih bunun tersini gösterir. Bir dönem insanlar dünyanın yuvarlak olduğunu kabul etmeyip bunu söyleyenleri cezalandırdı; o insanlara “kanıtlama derdine düşmeyin” mi diyecektik? Bir şeyin kabul görmemesi, onun gerçekliğini ortadan kaldırmaz. Burada da mesele tam olarak bu: “Var olanı” yok sayma ve bastırma çabası. 7. “Var olan vardır” cümlesine gelince sorun, “var olanın varlığı” değil; var olanın yok edilmek istenmesi. 8. “Madem varsın neden var olma derdindesin?” diyorsun. Kimse “var olma” derdinde değil; “özgürce yaşama, korkmadan yaşama” derdinde. Aradaki fark çok net. 9. “Bir Müslüman ‘Müslümanım’ diye ortalıkta dolaşmaz” diyorsun ama gerçek hayatta bunun sayısız örneği var. Üstelik kendi hesabında da dini içerik paylaşıyorsun; bu da bir kimliğin görünür ifadesidir. Eğer dinî kimlik görünürlüğü normal sayılıp cinsel kimlik görünürlüğü “dayatma” sayılıyorsa burada tutarlılık sorunu var. 10. “Yani bir Müslüman bir protestoya katılıyorsa bu onun herkesi Müslüman yapmaya çalışmasından değil, davasının getirdiği bir sorumluluktan , şuurdan kaynaklanır. Hepsi bu kadar." diyorsun. Aynı şeyi ben de söyleyebilirim. Yani LGBTQ+ bir birey bir protestoya katılıyorsa bu onun herkesi LGBTQ+ yapmaya çalışmasından değil, davasının getirdiği bir sorumluluktan, şuurdan kaynaklanır. Hepsi bu kadar. Bu, güvenlik, eşitlik ve yaşam hakkı için mücadeledir. 11. “Sizin şuurunuz ve sorumluluğunuz nedir?” diyorsun. Şuur ve sorumluluk şu: Sırf yönelimi/ cinsel kimliği yüzünden acı çektirilen, işkence edilen, zorbalığa uğrayan, hatta öldürülen insanların unutulmaması ve bundan sonra kimsenin bu acıyı yaşamamasıdır. Nasıl kimse dininden ötürü zulüm görmemeliyse, cinsel kimliğinden ötürü de görmemeli. 12. “Nasıl yaşıyorsanız kendi içinizde, millete ne?” diyorsun. Eğer “millet” bir grubu baskılamayı bırakırsa, zaten bu tartışmaların büyük kısmı kendiliğinden sönümlenir. Baskılanan şey büyür, patlar; bu sosyolojik bir gerçektir. Biz nasıl İsrail-Filistin kavgasında "Her nasıl yaşıyorsanız yaşayın kendi içinizde, millete ne?" diyemezsek, protestoları engellemeye çalışamazsak bunu siz de yapamazsınız. Hoşgörü ve saygı karşılıklıdır. 13. “Hiçbir Müslüman lgbtli bireyleri düşmanı olarak görmez. Göremez. Çünkü bizim nazariyemizde her insan bir âlemdir." demişsin ama aynı zamanda “sapkın” da demişsin. Bir grubu “sapkın” diye etiketlemek düşmanlaştırma ve hakarettir. “İnsan bir âlemdir” diyorsan dilin de buna uygun olmalı. 14. “Bizim bu konuda takındığımız tavır , bizim için kabul edilmez bir hususun dile getirilerek bu konu hakkında hiç malumat sahibi olmayan aklı başında temiz gençlerimizin zihinlerinin kirletilmesi hususudur." demişsin. Kimse kimsenin hayatını “senin kabulüne göre” yaşamak zorunda değil. “Bilgilendirme”yi, sadece kendi değerlerine uygun olunca meşru; başkası olunca “zihin kirletme” saymak ikiyüzlülüğe düşer. Okulda zorunlu din dersi “bilgilendirme” ise, farklı cinsel kimliklerin varlığını anlatmak da “bilgilendirme”dir ; çifte standart olmaz. 15. “Herkesin kendi tercihi” diyorsun. Ancak cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği “tercih” diye basitleştirilemez; insanlar için bu bir tercih değildir, doğuştan gelir. Tercih olan şey, başkalarına nasıl davranacağımızdır: saygı mı, damgalama mı?