2026 1. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2026 11:07
Okurken en zorlandığım kitap diyebilirim. Hatta bazı paragraflarını atladım. Ama kitap okurken merak uyandırıyor. Swann ın aşka düşmesi, bunu takıntıya çevirmesi ve sonunda evlenmesine rağmen Odette e olan büyülü aşkının sona ermesi. Bu süreçlere dahil olmak istiyorsunuz. Ama uzun dolambaçlı cümleler, sürekli aynı konunun farklı cümlelerle tasviri okuyucuyu yoruyor. Bu tarz kitapları ilk defa okuyacakları-ben- zorluyor. Kitapta anlatıcı en başta karşınıza çıkan çocuk karakter. Kitabın sonu da bu karakterin yaşamaya başladığı aşkla bitiyor. Muhtemelen devam kitapları da bu aşkı anlatacak. Devam kitaplarını okur muyum bilmiyorum. Önümde okuyacağım birkaç kitabın olay kitapları olması gerekiyor ki bu ağırlığı üzerimden atayım. Ama belki sonra okuyabilirim. Kendime bir eleştiri getirecek olursam kitabı hakkıyla okuduğumu düşünmüyorum. Bence kitap çok değerli ve çok fazla özenerek yazılmış bir eser. Ama insanın bulunduğu ruh hali okumayı da etkiliyor. Daha dingin bir dönemde okusaydım belki yansıtmaya çalışılan duyguları daha iyi içselleştirebilirdim.
Swann'ların TarafıMarcel Proust · Yapı Kredi Yayınları · 20255,3bin okunma