Bazı ışıklar yol göstermez, insanı kendine bağlar.”
Merhabalar canlarım
Ben geldim ve bugün sizlere, kalemiyle ilk kez bu kitapta tanıştığım bir yazarın, okurken beni fazlasıyla etkileyen kurgusuyla geldim. Aixe On’un Yüzen Dünya kitabı ile sizlerleyim.
Ren, ailesiyle birlikte köy köy gezerek gösteriler yapan genç bir kızdır. Bu gösterilerden birinde, çok sevdiği ve “küçük dayı” diye hitap ettiği adam, bir iblis saldırısı sonucu ağır şekilde yaralanır. İşte tam bu noktada Ren, yıllardır içinde sakladığı ve teyzesi tarafından kullanması kesin bir dille yasaklanan güçlerini açığa çıkarır. Kendilerine saldıran iblisi öldürürken yayılan o büyük ışık, farkında olmadan birçok kişinin dikkatini çeker ve Ren’in peşine düşmelerine neden olur.
(Burada içimden “işte şimdi hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” demedim değil.)
Sunto ise iki yıl önce kaybettiği hafızasından geriye yalnızca ismini ve bir abisinin olduğunu hatırlamaktadır. Gittiği her yerde abisini ararken, General’in oğlu tarafından reddedemeyeceği bir teklif alır. Karşılığında absuni vermek şartıyla, tüm diyara yayılan o gizemli ışığın kaynağını bulması istenir.
(Bu teklifin onu hangi yola sürükleyeceğini tahmin etmek hiç zor değildi.)
Açıkçası bu aralar okuduğum en heyecan verici ve beni içine çeken kitaplardan biriydi. Karakterler, anlatım, yazım dili… Her şey o kadar özenli ve güçlüydü ki kitap asla sıkmıyor, boğmuyor. Evet, ilk sayfalar biraz yavaş ilerliyormuş gibi hissettirebilir ama devam ettikçe bu durum tamamen ortadan kalkıyor. Kurgu hızlanıyor, olaylar akıyor ve farkında olmadan kendinizi Yüzen Dünya’nın içinde buluyorsunuz.
(Zaten bir noktadan sonra “bir bölüm daha” demekten kendinizi alamıyorsunuz.)
Ren ve Sunto’nun yolları kesişip birbirlerine bağlandıktan sonra, Sunto’nun aradığı kızın Ren olduğunu öğrenmesiyle hikâye bambaşka bir boyut kazanıyor. Bu noktada Sunto’nun yaşadığı ikilem —abisini mi seçecek, Ren’i mi— ve arada kalışı gerçekten çok etkileyiciydi.
Tüm bu yaşananların, serinin ikinci kitabında kafamdaki soru işaretlerini tek tek yanıtlayacağına inanıyorum. Eğer siz de fantastik kurguları, gizemi ve güçlü karakterleri seviyorsanız, Yüzen Dünya kesinlikle okuma listenizde olmalı.
Ben mi? Büyük bir heyecanla bu serinin ikinci kitabını bekliyorum.