"Onun yolculuğu can kenarıydı ve karşısındaki yolcu koltuğunda senelerdir Azrail oturuyordu... Bir yeryüzü cehennemi onun içinde hüküm sürüyordu ve bela başındaki taç, ateş altındaki taht ,kan ve kemik de elinde asaydı. Bu yüzden ölüme uzak değildi. O sıradan ölümlere uzaktı."
Herkese Merhaba
2025 yılında en sevdiğim serinin son kitabı elime ulaşır ulaşmaz okuduklarımı bırakıp başladım. Beklediğim güzel bir finaldi ama Selin kendini resmen aşmış. Böyle bir kurgu yok kesinlikle. Karakterlerin psikolojisini öyle güzel yansıtmış ki onların hissettiklerini hissettim. Ayrıca tarihi bilgilerin en doğru şekilde kitapta yer verilmesi beni daha da mutlu etti. Askeri operasyonları anlatışını değinmeme gerek bile yok daha önceki 2 kitapta çok başarılı olduğunu göstermişti.
Küçük bir not kağıdıyla yetimhane kapısına bırakılmıştı. Herkes bir isim taksa da çoğunluk Adsız deyip geçiyordu. Okul zamanı geldiğinde önce Civan oldu sonra Metehan..
İstihbarat tarafından yetiştirilmeye başladığındaysa farklı isimler verildi. Ama o gerçek ismini merak ediyordu. Yıllarca araştırdı, sordu ama bir cevap bulamadı. Sonra küçük bir ipucu ile isminin Yusuf Cem Güneri olduğunu öğrendi . İsmini öğrenmesi sonradan öğrendiklerini yanında hiçbir şeydi. O bir proje çocuğuydu. Üstelik bu proje onun ilk kez aile olma çabasını yok etmeye çalışıyordu.
Yusuf , Proje 10 gerçeğini öğrenmiş ve oyunu yeniden kurmaya karar verir. Önceliği ise sevdigini korumaktır çünkü projenin başındakiler bebeğinin , eşinin akrabaları ise Ferah'ın peşine düşmüştür. Yusuf öyle bir zorlu sürece girmiştir ki yanında güveneceği sayılı kişiler kalmıştır ve düşmanlar bugüne kadar gördüklerinden değildir.
Projeyi sonlandırmak için arastirma yapar ve şaşırtıcı bir şey öğrenir . Proje Turkiye ile sınırlı değildir ve 10 ülkeyi kapsamaktadır. Öyle dikkatli ve titiz olmalıdır ki nokta kadar hata tüm emeklerini boşa çıkaracabilir.
Yusuf planını uygulamaya çalışırken en zorlandığı şeyse maalesef tahmin edemeyeceği kişilerin ihaneti oldu. Hele de Lübnan'da yaşadığı ihanet öyle ağırdı ki anlatamam. Milletimizi de dışarıdakilerden çok içimizdekiler yaralamadı mı zaten. Hainler yüzünden nice şehitler vermedik mi
Aksiyonun, gerilimin , polisiyenin bir arada olduğu heyecanın düşmediği kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum. Okumayanlar çok şey kaybedersiniz söyleyeyim.