26 Kasım 2025
Hasrem Yayınları

2026 3. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2026 17:39
Şu okuduğunuz asker masker kurgularını kenara çekiyorsunuz hemen! Adsız'ım geliyor, en başa yer açıyorsunuz ona! Bu 3 kitaplık serüvene asker kurgusu diyemeyiz. Evet, karakter öyle yetiştirilmiş ama kendisi üst düzey bir mit ajanı. Savulun millet #derindevlet kurgusu geldi! Ne ana konu dışında romantizm okuyorsunuz, ne aksiyona boğulmuş dizginlenmeyen gerilim, ne de tozu dumana katmış siyasi zamazingo. Her şey dozunda ve tıkırında bu serüvende. Bizim Adsız, Gerçekten de adı olmayan, çocukluğundan beri sahte adlarla büyüyen bir yetimhane çocuğudur. Derin devletin üstün zekalı çocuğudur. Aldığı eğitimler, çıktığı zorlu görevler derken 34 yaşına kadar gelmiş ve aslında genetiğiyle oynanmış, laboratuvar çocuğu olduğunu öğrenmiştir. Efenim buraya dikkat! Distopik, üpotip, topik mopik bir durum söz konusu değil. Aslında kurgu bile olsa bu kısmı gerçeklik payı insanı dehşete düşürüyor. Düşünsenize üst düzey görevler için devlet böyle çocuklar yetiştiriyor, bir silah, etten kemikten bir silah. Adsız, bu projenin göz bebeği ama aynı zamanda bir anne babadan var olup sonra terk edildiğini biliyor. Ve bu onu yarın hissettirmiş hep. Bakınız bu kısımlar asla üç beş ara cümleyle geçiştirilmedi. Ne bir anda çok boğdu ne de unutturdu kimsesizlik psikolojisini yazar. Hikayede acı da vardı güldürdü de aksiyon da... Yıllar böyle geçerken Adsız kimlik değiştirilir ve aslında ölü olan birinin yerine geçer. Amaç ailenin yaptığı anlaşmaları çözmek, aileyi paramparça edip yok etmektir. Ama bu yolda sanmadığı bir şey gerçekleşir: Bir melez olan Farah'a aşık olur. Tatlı zampara Adsız için çetin bir mücadeleye ve hayatı boyunca sahip olmadığı zayıflığı sahip olur. Ah canım Adsız gözyaşım pıt pıt... Bitmeseydi beÇok özlicim. Muazzam bir seri. Elinizdeki kurguları atın kenara, pişman
As
2026 13. kitabı
Merhabaaa Yine geldim kalbimi bıraktığım bir serinin final kitabı ile. Ve itiraf ediyorum vedalaşmak gerçekten zor oldu. Çünkü bu hikaye bitmedi, içimde kaldı. Adsız… Ya ben bu adamı size nasıl anlatayım? Anlatamam. Okumanız, onunla birlikte yaşamanız lazım. Okurken dönüp dönüp şunu dedim. “Vay be adsızım,sen bu zamana gelene kadar neler çekmişsin?” Bir insan bu kadar sevebilir mi ya? Adam karısına bir “sevdam” diyor… Sanki dünya susuyor. Tamam kabul, küfürbaz mı? Evet. +18 imalar, argo kelimeler? Fazlasıyla var Ama yakışıyor be. Onlar olmasa Adsız bu kadar gerçek, bu kadar canlı bir karakter olmazdı bence. Gelelim hikayeye. Adsız yetiştirme yurdunda büyümüş, üstün zekası fark edilince devlet tarafından himayeye alınmış ve bir istihbarat subayı olarak yetiştirilmişti. Her göreve gözü kara çıkıyor, her seferinde alnının akıyla dönüyor. İsmi yok. Çünkü hep başka bir isimle yaşıyor. Ama içini kemiren bir soru var. Ailesi kim? Neden onu bırakmışlar? Gerçeği öğrendiğinde hem o yıkıldı hem biz. Çünkü o bir Proje10 çocuğu. İnsan değil, silah olarak yetiştirilen çocuklardan biri. Bir görev sırasında yaptığı zorunlu evlilik. Ama işler planlandığı gibi gitmedi. Çünkü bizimki âşık oldu. Hem de öyle böyle değil. O evlilik gerçek oldu. Üstelik bir bebekleri olacak. Adsız artık gerçek adını biliyor. Yusuf Cem. Anne ve babasını öğrenmiş. Şimdi iki amacı var. Ailesini korumak ve bu Proje10 örgütünü çökertmek. Ama hiçbir şey kolay değil. Ferah’ın dedesi, aşiret baskısı. Proje10 ekibi doğmamış bebeğin peşinde. Ferah’ı ve annesini güvenli bir yere yerleştiriyor. Kendisi ve onun gibi olan Tek ile bu işin peşine düşüyor. Ama önce geçirdiği ameliyatlar. Allah’ım o sahnelerde kahkaha attım. Bizimki şeytana pandik attı resmen
2026 52. kitabı
Selin ŞafakSelin Şafak AsAs Seri bittiğinde benim yüreğime doğan,bu serinin gerçeklik payının yüksek olduğu hissiydi arkadaşlar.Derin devletin gerçekte böyle yetiştirdiği proje çocuklar var mıdır sorusu açıkçası beni ürpertti. Söyleyebileceğim tek söz yazarımızın keskin zekasına,muazzam kalemine bir kez daha hayran kaldım. Seriye dair daha neler okudun diye sormayın okuduklarım bana kalsın.Merak ediyorsanız siz de okuyun arkadaşlar.Yok öyle beleşe konmak Ben size sadece seriyi bitirdikten sonra yüreğimde kalan hüznü anlatayım.Bu seri sonsuz olsun,hiç bitmesin istedim.Bir insan kalbinin ortasına bir jilet yediğinde o acı ne kadar dehşet vericiyse benim yüreğimi de o kadar hissetti.Bir kitap,tek başına okurunu bambaşka bir dünyaya nasıl taşır derseniz o canlı örnek benim.Seriyi sadece gözlerimle değil yüreğimle okudum.Sevdiklerinden ayrılınca insanın yüreği nasıl burkulursa benim de yüreğim öyle burkuldu Öyle alıştım bu zekice kaleme alınmış seriye,inanın hiç bitmesin istedim. Şimdi Adsız ile Ferah ım kalbimin en kıymetli köşkünde saltanatlarını sürmekte.Ben var oldukça onlarda benim gönül köşkümde yaşayacaklar Aşkı,sadakati,ihaneti,travmayı,aile olmak icin verilen mücadeleyi iliklerimize kadar hissettiğimiz bu seriyi herkes okusun derim. Kalın sağlıcakla @selinsafakkaleminden @epope.ne.okuyor #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi #reklamdeğiltavsiye Gülcan BülbülGülcan Bülbül
2026 58. kitabı
Okunma: 30 Mart 2026 08:57
彡 🅂🄴🄻İ🄽 Ş🄰🄵🄰🄺 ☆•°🄰🄳🅂🄸🅉 彡 Selamm..bugün sizlere çok uzun soluklu ve harika bir kurguya sahip #adsız serisi 3. ve son kitabı #as paylaşımı ile geldim. Hayata bir proje çocuk olarak gözlerini açan üstün nitelikleri ve muhteşem zekası ile gelmiş geçmiş en iyi istihbarat subayı adsız ile başlamıştık. Onun eşsiz zekası yanında narsist kişiliği, çapkın bir playboy oluşu ve her defasında zihnimi şoklara sokan küfür dağarcığı ile gerçekten çok severek okudum. Sanırım okuduğum en orijinal karakter kendisi üstelik bağımlılık yapıyor:)) Son görevinin hepsinden farklı olmasıyla başlayan serüven hem gerçekte kendinin ne olduğunu öğrenmesi ki ; bu bir proje çocuk olmasıydı! Ve yıllardır onu terk ettiklerini düşündüğü ailesini bulması hep bu görevde yaşadığı gerçekler oldu. Ama hayatına tam olarak iz bırakan, bir görev gibi başlayan evlilik ile hayatının aşkı ve şimdilerde çocuğunun annesi Prenses Farah ile ömürlük sevdasını bulması oldu. Serinin son kitabı olması sebebiyle son kitapta ulaştığımız tüm çözümlerin ve geldiğimiz noktanın ayrıntısını asla vermeyeceğim. Ama ilk baştan itibaren pek çok ismi bir gömlek gibi üzerine giyen Adsız'ın derinleşen bu görevinde gerçek adına kavuşması, anne ve babasını bulması, bir aile olmayı, sınırsız sevgiyi, ihaneti, dostluğu, okuyarak sizde göreceksiniz. Elbette bu arada yaşanan kayıplar ve bazı pişmanlıklarda oldu. Kitabın genel kurgusu, aksiyonu,dünyaya yayılan detaylı operasyonları, projenin orijinalliğini okurken başınızı döndürecek. Son kitapta Ferah'ın hamileliği, Yusuf'un yüz değiştirme operasyonu, Ayşegül ve Teo'nun diyaloglarını okumak müthiş keyifliydi. Çok severek okuduğum 3 kitaplık bu seriyi türü sevenlere kesinlikle tavsiye ediyorum! Yazarımızın yeni kitaplarında buluşmak dileğiyle...
2026 1. kitabı
"Onun yolculuğu can kenarıydı ve karşısındaki yolcu koltuğunda senelerdir Azrail oturuyordu... Bir yeryüzü cehennemi onun içinde hüküm sürüyordu ve bela başındaki taç, ateş altındaki taht ,kan ve kemik de elinde asaydı. Bu yüzden ölüme uzak değildi. O sıradan ölümlere uzaktı." Herkese Merhaba 2025 yılında en sevdiğim serinin son kitabı elime ulaşır ulaşmaz okuduklarımı bırakıp başladım. Beklediğim güzel bir finaldi ama Selin kendini resmen aşmış. Böyle bir kurgu yok kesinlikle. Karakterlerin psikolojisini öyle güzel yansıtmış ki onların hissettiklerini hissettim. Ayrıca tarihi bilgilerin en doğru şekilde kitapta yer verilmesi beni daha da mutlu etti. Askeri operasyonları anlatışını değinmeme gerek bile yok daha önceki 2 kitapta çok başarılı olduğunu göstermişti. Küçük bir not kağıdıyla yetimhane kapısına bırakılmıştı. Herkes bir isim taksa da çoğunluk Adsız deyip geçiyordu. Okul zamanı geldiğinde önce Civan oldu sonra Metehan.. İstihbarat tarafından yetiştirilmeye başladığındaysa farklı isimler verildi. Ama o gerçek ismini merak ediyordu. Yıllarca araştırdı, sordu ama bir cevap bulamadı. Sonra küçük bir ipucu ile isminin Yusuf Cem Güneri olduğunu öğrendi . İsmini öğrenmesi sonradan öğrendiklerini yanında hiçbir şeydi. O bir proje çocuğuydu. Üstelik bu proje onun ilk kez aile olma çabasını yok etmeye çalışıyordu. Yusuf , Proje 10 gerçeğini öğrenmiş ve oyunu yeniden kurmaya karar verir. Önceliği ise sevdigini korumaktır çünkü projenin başındakiler bebeğinin , eşinin akrabaları ise Ferah'ın peşine düşmüştür. Yusuf öyle bir zorlu sürece girmiştir ki yanında güveneceği sayılı kişiler kalmıştır ve düşmanlar bugüne kadar gördüklerinden değildir. Projeyi sonlandırmak için arastirma yapar ve şaşırtıcı bir şey öğrenir . Proje Turkiye ile sınırlı değildir ve 10
2026 34. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2026 16:57
" Oğlum... Bizim saatimiz vaktinden önce durmasın. Ben, seni yaratacağım, sen de beni..." Üç kitaptan oluşan #adsızserisi nin son kitabı #as ı yakın zamanda bitirdiğimi ve çok etkilendiğimi hikâyelerimde belirtmiştim. İnsanın çok sevdiği kitaplar ile vedalaşması da zor oluyor ancak bu bir son değil, ilerde tekrar okuyacağım bir seri Ajan olmak için yetiştirilen, aile sevgisi görmeden büyüyen proje çocuklar... Gerçekten çok üzüldüm bu çocuklara Adsız namında. İlk iki kitapta onu yakından tanırken yavaş yavaş geçmişini öğrenip kimliğini bulmasını gördük ve adım adım onunla hareket ettik. Bir seviyede yaşadıklarını içselleştirdik ve bu nedenle daha çok etkilendim ve içime işledi tüm duyguları ve her şeye rağmen ayakta kalma çabaları. Her şeyin nihayete erdiği bu kitap bir aksiyondan çok daha fazlası. Sevdiği kadın ve bebeği için endişelenen bir adam, bir baba adayı, onları korumak için ne kadar zor olsa da uzak durmaya çalışan bir insan... Aynı zamanda da zarar verecek olanların kimliklerini tespite çalışan, dostu düşmanı aydır etmeye çalışan ve intikam isteyen bir ajan, hem de işinin en iyisi Tüm defterler teker açılıp sırlar ortaya dökülürken bu kadar da olmaz ki diye heyecanla okumaya devam ettim, kitabı bir an bile elimden birakamadım. Öyle onlar ermiş muradına diye hızlı bir son ve vıcık vıcık bir aşk, mantıksız bir aksiyon beklemeyin. Aksine tüm detaylar ince ince planlanmış, tüm karakterler rollerine cuk diye oturmuş Olaylar hiç düşünülmeyen yerlere evrilirken detaylar akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde okuyucunun önüne seriliyor. Bu kadar da olmaz dediğim an başka bir şok dalgası ile sarsıldık. Ülke sınırlarını aşan bir olayın bir parçası okurken olayların gerçek olsa ihtimali düştü aklıma. Neden olmasın Sevgi ve güvenin gücünü görürken
2026 14. kitabı
A S S E L İ N Ş A F A K ️ • "Bu, ben değilim. Zaten hiç kimseydim, ama birisi olsaydım da ben, bu beni tanıyamazdım. Kimse tanımayacak." Kısacası…Baştan söylüyorum bu kitap bir hikâye anlatmıyor sadece, seni o hikâyenin bir parçası yapıyor. Hazır mısın? Bazen bir kitabı anlatmak zor olur… çünkü sadece bir hikâye okumazsın, o hikâyenin içine çekilirsin. As da tam olarak böyle bir kitap benim için. Üç kitaplık bir serinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. İlk sayfadan itibaren seni içine alan, merak duygunu sürekli diri tutan ve “bir sayfa daha” dedirten o akıcılığıyla gerçekten kendini okutan bir eser. Yazarın Canım Selin Ablamın kalemine ayrıca değinmek istiyorum… Anlatım o kadar sade ama bir o kadar da güçlü ve etkileyici ki, hiçbir şey gözüne batmadan, akıp gidiyorsun. Olay örgüsü çok zekice kurulmuş her detay yerli yerinde, hiçbir şey rastgele değil. Karakterler özellikle çok güçlü. Okurken sadece dışarıdan bakmıyorsun, resmen onların zihninin içine giriyorsun. Ana karakterin yaşadığı ikilemler, iç çatışmalar ve verdiği kararlar öyle gerçekçi ki… bazen hak veriyorsun, bazen sorguluyorsun ama asla kayıtsız kalamıyorsun. ️Kitabın konusuna gelirsek farklı kimlikler arasında sıkışmış, hayatını birden fazla gerçeklikte sürdüren bir karakterin hikâyesini okuyoruz. Onun hem görevleri hem de duyguları arasında kalışı, geçmişin yüküyle baş etmeye çalışması ve aidiyet arayışı kitabın temelini oluşturuyor. Bu süreçte aşk, güven, ihanet ve sadakat gibi kavramlar da derinlemesine işleniyor. Yani sadece bir olay akışı değil, aynı zamanda karakterin iç dünyasına yapılan bir yolculuk bu. Her şey olması kadar dolu dolu ki okurken ben ne okuyorum diye sorguluyorsun. Bazen gerçek mi bu diye düşünmeden edemiyorsun. Her şeyin altı o kadar dolu dolu yazılmış ki okurken değilde her
2026 6. kitabı
Nam-ı diğer Adsız... Bir diğer adıyla Yusuf Cem, Civan, Ateş... Bulunduğu yer ve konuma göre adı değişen bir ajan Serinin son kitabında içinde bulunduğu büyük oyunu çözen Yusuf, kartları tekrar dağıtacaktır. Bir taraftan sevdikleriyle sınanırken diğer taraftan 30'undan sonra aile kavramı ile tanışmanın tadını alacaktır. Kavuştum dediği anda ayrılıklar, dostum dediği kişilerden hayatının en büyük kazığını yiyecektir. Ancak çok sevdiği karısı Farah, hiçbir zaman onu yalnız bırakmayacak ve ona hep destek olacaktır. Serinin son kitabını okurken Yusuf'un yavaş yavaş olgunlaşıp biraz da durulduğuna şahit olurken içimi biraz da hüzün kaplamadı değil. Serinin son kitabının son sayfasına kadar aksiyonun yakamı hiç bırakmadığı, harika benzetmelerin, yer yer haklı eleştiri ve dokundurmaların olduğu bu güzel seride yazarımız @selinsafakkaleminden tabii ki toplumsal sorunları da bazen mizahî bazen de gerçekçi bir şekilde ele almış. Seride argo ve yetişkin içeriklerin de olduğunu tekrar hatırlatmak isterken yazarın akıcı, samimi ve çok akıllı kaleminin olduğunu belirtmek isterim.
2026 25. kitabı
AS 𝚈𝚊𝚕𝚗ı𝚣𝚕ı𝚐̆ı𝚖ı𝚗 𝚎𝚏𝚎𝚗𝚍𝚒𝚜𝚒𝚢𝚍𝚒𝚖, 𝚜𝚎𝚟𝚍𝚒𝚔𝚕𝚎𝚛𝚒𝚖𝚒𝚗 𝚔𝚘̈𝚕𝚎𝚜𝚒 𝚘𝚕𝚍𝚞𝚖. Herkese Merhabalar... Sizlere çok severek okuduğum serinin son kitabı ile geldim. Evet bazı serilere veda etmek zor oluyor. Ama bazı serilere de ahh okusam artık veda da olsa merak ettiklerini bulsam diyorsunuz. Hele ki mutlu son olacak ise yani zaten onu kitabın gidişatından da biliyorsunuz. O zaman hemen hemen gelsin diyorsunuz işte bu seri de benim için öylesine özel bir yerde olan serilerden oldu. Her duyguyu hisettirdi. Kurgusu ile zaten içine almıştı ama tabi bunda yazarın o adeta izliyormuş gibi okutan kalemi yok mu tam da öyle içine alıyor. Güldüm, eğlendim, ağladım, sarsıldım, aksiyon yaşadım yok yoktu. Yani bu seri bir dizi, bir film olsa izlenir yani ya izlenir. Şahsen ben bayıla bayıla da izlerim öyle balon dizilerden de olmaz diyeyim. Ehh aklımdan karakter kim oynar diye de düşünmedim değil hani Yoruma geçmeden önce yetişkin içerik olduğunu söyleyeyim. Adsız ilk kitapta zaten onun bir proje çocuk olduğunu biliyoruz. Nedenini, nasılsını tabi ki siz kitaplarda bulacaksınız onlar spoilere girer. İsmini bilmeden bir hayat sürmüş ona verilen görevleri ise en layık şekilde yerine getirmiş. Eee bu adam robot mu aşık olmasın mı? Ferah var Ferah onun içini de yakan, ferahlatan Ferah. Şimdilerde hamile bir çoçukları olacak bir ile mi kalacak dersiniz? Ama önce birleşmeleri lazım değil mi?
2026 20. kitabı
AS, Selin Şafak kaleminden çıkan Thr Adsız serisinin yalnızca finali değil; aynı zamanda bir kimliğin, bir seçimin ve bir hayatın son sınavı. Bu kitap, okuru bir olay örgüsüne değil; bir insanın içindeki çatlağa davet ediyor. Adsız, başından beri bir görevden ibaret yaşatılmış bir karakterdi. Ona isimler verildi, kimlikler giydirildi, roller öğretildi. Ama hiçbir zaman gerçekten “biri” olmasına izin verilmedi. AS’te ise artık kaçacak yer kalmıyor. Çünkü bu kez mesele bir operasyon değil; bir hayatın tamamı. Roman boyunca yalnızlık, kontrol ve aidiyet kavramları sürekli yer değiştiriyor. Tek başına olmanın gücüyle, birine ait olmanın kırılganlığı çarpışıyor. Adsız’ın zekâsı, disiplini ve soğukkanlılığı; sevdiklerini koruma içgüdüsüyle sınanıyor. Ve bu sınavda anlıyoruz ki en zor görev, düşmanı alt etmek değil; insan kalabilmek. Selin Şafak’ın anlatımı bu kitapta özellikle çarpıcı. Gösterişten uzak ama derin. Cümleler bağırmıyor, fısıldıyor; fakat o fısıltılar uzun süre zihinde yankılanıyor. Hikâye hızla akmıyor, bilinçli bir ağırlıkla ilerliyor. Bu da okuru sadece merakta değil, duyguda tutuyor. Bazı sahnelerde söylenmeyenler, söylenenlerden daha ağır geliyor. AS, aksiyon ve gerilimi başarıyla taşırken asıl gücünü iç çatışmalardan alıyor. İhanetin, sadakatin ve sevginin aynı potada eridiği bir anlatı bu. Kimin dost, kimin düşman olduğu kadar; kimin hangi tarafta durmayı seçtiği de sorgulanıyor. Ve evet, bu bir final kitabı… Ama kolay bir veda değil. Okurdan da karakterlerden de bedel istiyor. Serinin başından beri büyüyen hikâye, bu kitapta anlamını buluyor. Parçalar yerine oturuyor, sorular cevaplanıyor ama her cevap bir iz bırakıyor. AS, bitince kapatılıp unutulan bir kitap değil; kapağı kapansa bile zihinde devam edenlerden. Kısacası; bu seri yalnızca okunmadı,

Selin ŞafakYazar · 0 kitap
7 Eylül 1988’de Kırklareli’de doğan Selin Şafak, ilköğretimini ve liseyi aynı şehirde tamamladı. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünde lisans eğitimine başladı, lisans eğitimi sırasında Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yandal lisans programını ve Pedagojik Formasyon eğitimini 2010 yılında tamamladı. Birkaç yıl çeşitli sektörlerde Halkla İlişkiler Uzmanı olarak çalıştıktan sonra evlenip eşiyle Edirne Keşan İlçesine yerleşti ve burada halen aile işine devam ediyor. Evli ve 8 yaşında bir erkek çocuk annesi olan yazar, küçük yaşlardan itibaren edebiyata ve resme ilgi duyuyor. 2019 yılından beri dijital bir platformda yazdığı roman türü eserlerini okurlarıyla paylaşıyor ve birçok tamamlanmış kurgusuyla okurlarıyla buluşmaktan mutluluk duyuyor. The Adsız çalışması ilgi çekici kurgusuyla birçok edebiyatseverin beğenisini kazandı. Yazarın yayınladığı ilk çalışması The Adsız’ın, hikâyenin doruk noktasındaki finalinden sonra okurlarından gelen yoğun istek üzerine AS isminde devam kitabını yazdı ve birinci cilt olan The Adsız, Mythos yayınları aracılığıyla sayfalarla buluştu.