"Her hikaye ve macera iki şeyle başlardı: Seçim ve kader.
Ava, iki ablası, üvey annesi ve anlayışlı babasıyla rahat bir hayat yaşamakta. Annesi onları Ava henüz yedi yaşındayken terk etmiştir. Kadere ve rastlantıların güzelliğine dair inancı olmayan Ava'nın büyükannesi Nana, özel yeteneğe sahiptir ve ölüm döşeğinde bu yeteneğiyle farklı kutsama özellikleriyle torunlarını kutsayabilmektedir. Nana ölmek üzere iken Ava'nın iki ablası kutsamalarını büyükannelerinden almaya hak kazanır ama Ava o gece aşırı yağış dolayısıyla kaza yapar ve kutsaması kaza yaptığı gence geçer. Bu yanlışlık Nana'yı iki dünya arasına sıkıştırır ve ona 1 ay mühlet verilir. Kutsamasını Ava almayı başarırsa Nana'nın ruhu rahata erip mutlu olacaktır. Peki ama o gece çaptığı genç kimdir?
Kader kendine inandırabilecek mi Ava'yı?
Nana ile o gencin bağını okurken ve elbette başka sırları öğrenirken şaşırdım. Kardeşler arası bağ da içimi sıcacık yaptı. Akıp giden ve yetişkin içerik barındırmayan bir eserdi, tavsiye ederim. Reklam değil.
"Ona aşık olduğum anı tam olarak biliyordum. Sana ait olduğunda, aşkı her zaman tanıyabilirsin."
~
"Kelimeler değersiz küçük şeylerdir. Bir bakış, bir gülümseme ya da bir elin dokunuşu kadar anlamlı değillerdir."
Kübra Kabakcı
#ikikelimelikitapokuyoruz