2026 8. kitabı
Hiç savaşın ortasında kaldığınızı düşündünüz mü ? Sahip olduğunuz her şeyi kaybettiğinizi… Bir zamanlar ailenizle mutlu mesut yaşadığınız evinizi, mahalledeki bakkalınızı, gittiğiniz okulunuzu, yaşadığınız şehri, anılarınızı, çocukluğunuzu bir bombayla kaybettiğinizi hayal ettiniz mi ? Yani kısacası dünyanın birçok yerinde bunları yaşayan insanların yerine koydunuz mu kendinizi ? Dünya bu kadar kötü bir yer haline geldiğinden beri ben çok düşündüm. Bu eser sayesinde bu zulmü yaşayanların hissettiklerini hissettim. Bu konu da anlatacak çok şey var ama bu acılar cümlelere sığmaz maalesef. Sanırım o yüzden yazarda bu konuyu hikayeleştirmek istemiş ve bu romanını yazmış. Zülal’in hayatı evine gelen bir mektupla değişmeye başlamıştır. Ancak bu mektubun ne kimden geldiği bellidir ne de nereden geldiği… Zülal sarmaşık isimli bir gazetede çalışmaktadır. Tabiki birtakım duygular hissettiği Cesur’da bu gazetededir. Bir de onlara haber konusunda hep yardımcı olmaya çalışan komiser Umut vardır. Zülal’in evine gelen ilk mektup kafaları karıştırsada çok fazla ciddiye alınmamıştır. Ancak Zülal’in kafasına takıldığı için Umut’a da danışmıştır ama o süreçte altından bir şey çıkmamıştır. Ta ki mektupların devamı gelene kadar. Zülal bu mektuplar sayesinde ailesinin yıllarca sakladığı sırlarla yüzleşir. Zülal’in bundan sonra hayatı tümüyle değişir. Zülal nasıl bir gerçekle yüzleşmiş olabilir? Bu sır nedir ? Hepsi eserin devamında. Hiçkimse uzaktan göründüğü gibi değildir. Kim bilir içinde ne sırlar, ne vedalar, ne acılar taşıyordur… Buna tanıklık etmek isterseniz eseri okumanızı çok isterim.
Dönüş YoluSıla Subaşı · Ceres Yayınları · 202529 okunma