Spoiler içerir.
2026 4. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2026 17:18
Bir Kenan hikayesi. Bir kaybının arkasında yasta olan bir adam. Anlatıya bakıldığında kitabı okurken arka planda canlanan renk yalnızca gri. Çünkü hem her hikaye bir ortayı bir arada kalmışlığı anlatıyor hem de karakterimiz sanki bir kuyuda ve çıkmak için bir el arıyor ve nihayetinde de kendi dünyasını aydınlatacak o çizgide kendisi de adım atmayı başarıyor. Yazar sosyal medyada severek takip ettiğim biri ve ilk çıktığından bu yana okumaya hevesli olduğum eseri. Açıklamasını hiç okumadım bu yüzden düşünce türünde bir kitap sanıyordum, değilmiş. Yine de ara ara düşüncelerini etkili eklemiş tabi. Akışkan bir roman değil. Çünkü 7 farklı hikaye 7 farklı olay örgüsü bunun üzerine düşünme ve sonunda ne olacağı düşüncesi hakim. Edebi bir dilden ziyade herkesin rahatlıkla anlayacağı kadar yalın bir dil, sadece bende bir eksiklik hissi var; tüm hikayeler yarım kaldı gibi, Kenan'ın kendi hikayesi dışında. O da zaten beklenmedik bir durum. Bu kalemin daha kaliteli eserlere de imza atacağını düşünüyorum, iyi ki okumuşum diyorum.
Alıntı
Arafta Yedi GeceCihan Çetinkaya · Timaş Yayınları · 2024143 okunma