Puan vermedi·192 syf.····Okunma: 15 Ocak 2026 11:14 1980lerde baskıcı ve darbeci zihniyet dönemindeki birçok işkence çeken gövdenin dile gelmiş halini romana uyarlamış abimiz.Tabi bunu yaparken çok özeten yansıtmış.Tabi ki insan çokça üzülüyor,bir ton dingilin birçok aydınlık kafanın kıyımını nasıl gerçekleştirdiğinin resmini okuyor ve özümsüyoruz.O yüzdendir ki liyakat değil sadakattan dolayı burnumuz boktan kurtulmuyor coğrafyamızda.Aman Zülfü Abi bu ülke Rönesans ruhunu harcayıp köprü altı güruhu baş tacı etmiş yerdir dedim içimden boşver artık yorulma;ama tabi yüreklilikle hala daha bu olguları kalemini kılıç yapıp cesurca ihtirasla haykırmak taktiri hak ediyor.Tüm romanlarına kıyasla düşününce:efsane bu,kült ilk üç olur Zülfü Abininkiler içinde diyemem;ancak kısa,sürükleyici ve bir çırpıda okunarak yine eleştiri oklarını zihninde mesaiye geçiren eserlerinden diyebilirim.Yav şu adam niye benim dedem değil;saatlerce oturup hayranca dinleyeyim diyorum her seferinde,her eserinde..Zülfü abi kalp biz;her daim!..