···Okunma: 15 Ocak 2026 14:26 Objektif bir inceleme olmayacak çünkü kitabın iki ana karakteriyle de birçok insana saçma gelecek seviyede bir bağ kurdum. Kitap 9 puanlık bir kitap asla değil, bunun farkındayım ama gerçekten duygularımı işin içinden ayrıştırıp da o şekilde değerlendiremiyorum. Dizinin kitabı uyarlama konusunda harika hatta kitaptan bile iyi bir iş çıkardığını söyleyip aradan çıkardıktan sonra kitapla ilgili görüşlerime geçmek istiyorum. Kitapla ilgili en güzel şey, olayları Ilya'nın tarafından da az da olsa görebilmek. Tek eleştirim, bunun daha fazla olmasını isterdim Ilya'nın duygu ve düşünceleriyle daha fazla vakit geçirebilmek isterdim. Hokey sezonundan sezonuna görüştükleri için kitabın zaman atlamaları çok fazla. Açıkçası geçen süre zarfını idrak edebilmek ve kafamda oturtmak için ekstra çaba sarf etmem gerekti, bu kitabın bunu aktarmadaki başarısızlığından mı kaynaklanıyor yoksa benimle mi alakalı emin olamadım. Neyse, devam ediyorum. Kitapta çok fazla cinsellik var evet ama ilişkilerinin başlangıç noktasının bu olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bence bu normal. Zaten ilk kitapta da fazlasıyla vardı, bu seri böyle bir seri bunun bilincinde olarak okumak lazım. Çünkü cinsellik kısmı yüzünden kitabın romantizminin geri planda kalmasını istemem, okumaktan en keyif aldığım kısımlar Ilya'nın Shane'e aşık olduğunu kabul ettikten sonra girdiği hallerdi. Suratımda sürekli yanaklarımı ağrıtacak seviyede bir sırıtış ile okudum her bir sayfayı o noktadan sonra. Normalde hiç fanı olduğum şeyler değil ama Ilya'nın evli, mutlu hatta çocuklu hayalleri beni bir miktar delirtmiş olabilir. Özetle, son zamanlarda beni en mutlu eden şeylerden biri oldu bu kitap. Dünyanın en inceleme olmayan kitap incelemesinin sonu. Teşekkürler.