2026 4. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2026 00:00
Ali, ailesinin yaşadığı geçim sıkıntısı nedeniyle Esendere’den kalkıp İstanbul’a çalışmaya gitmek zorunda kalır. Abisi hayvanlarla ilgilenmek için köyde kalır, küçük kardeşi ise eğitimine devam etmek ister. Sevdiği kızı geride bırakmak da Ali’ye düşer; gurbete gitmek onun kaderi olur. Ali’nin tek hayali, biraz para biriktirip sevdiğiyle evlenebilmektir. Ancak çalıştığı yerde gördüğü muameleye, uğradığı haksızlıklara daha fazla dayanamaz ve köyüne dönmek ister. Ne var ki döndüğünde hiçbir şey eskisi gibi değildir. Köy değişmiştir, insanlar değişmiştir; hatta sevdiği kız Gülizar bile yeniden İstanbul’un yolunu tutar. Ali bir mektup yazar… Sonrası mı? Sonrası kitapta. Kitabı okumaya başladığımda kendimi eski bir Türk filmini izliyormuş gibi hissettim. Ali’nin yaşadıkları, gurbete mecbur kalan pek çok insanın ortak kaderi gibiydi. Bazı bölümleri hüzünlenerek, duygulanarak okudum. Kitap kısa olmasına rağmen etkisi oldukça büyüktü; elime aldığımda birkaç saat içinde bitirdiğim ama izi kalan bir hikâye oldu
Buna Can Dayanır mı?Metehan Baltacı · Çıra Yayınları · 202547 okunma