2026 4. kitabı
YÜZEN DÜNYA #kitapyorumu O, REN'İN KALBİNDEYDİ; REN DE ONUN VE HİÇBİR ŞEY ONLARI AYIRAMAZDI. Kalemini merak ettiğim bir yazardı ilk okuduğum kitabı oldu Yüzen Dünya. Fantastik bir dünya ve konusu çok güzeldi. Başlamamla iki üç saat içerisinde bitiriverdim öyle bir akıcılığa sahipti. Erkek karakterimiz Sunho eski bir asker, geçmişine dair hiçbir şey hatırlamıyor. Abisini bulmak için para kazanmaya çalışıyor. Kendisine hayatının teklifi yapılıyor ışığın kaynağı olan bir kızı bulursa ona bir sandık dolusu altın verilecektir. Kadın karakterimiz ise Ren neşeli biri, hayatını gösteri sanatçılığı yaparak geçiriyor. Ailesiyle yine gösteri yaptıkları sırasında köye bir iblis saldırıyor o anlarda da Ren'in küçüklükten beri sakladığı gücü ortaya çıkıyor ve iblisi yok ediyor ama dayısı çoktan iblis tarafından yaralanmıştır. Dayısının hayatını kurtaracak şifayı bulmak için yolculuk yapmak zorundadır bu yolculuk sırasında da Sunho ile yolları kesişir. Kitaba olan ilgiyi artıran gizemler vardı. Özellikle Sunho'nun kayıp anıları. Başından beri de hikayenin temposu düşmedi sonuna kadar da öyle devam etti. Mitoloji yönünü de ayrı sevdim. Kore kültüründen detaylara yer verilmiş anlatılan masal kısımları da çok hoşuma gitti. Romantizm yönü de bir anda gelişmiyor. Zamanla birlikte vakit geçirdikçe duygular oluşuyor. Sonu biraz kalbimi kırdı ve tek kitap sanıyordum devam kitabı varmış o finalden sonra neler olacak merak ediyorum.
Yüzen DünyaAxie Oh · Artemis Yayınları · 20256 okunma