Ateşte Yanan Bedenler kitap yorumu
2026 4. kitabı
Merhaba, bugün Ateşte Yanan Bedenler kitabını yorumlayacağım. Konusundan bahsetmek gerekirse, evli bir çiftimiz var ama evlilikleri gerçek değil. Berzan karakteri yedi yıl önce ölen eski sevgilisini hala seven bir karakter. Rozalin ise onun amcasının kızı ve Berzan'ın yarasına iyi gelsin diye Berzan'la evlendirilmiş. Berzan ne kadar Evini sevdiğini sansa da aslında ölümünden kendisini sorumlu tuttuğu için ona karşı vicdan azabı çekiyor. Bunu da sevgi sanıyor. Evlenmeden önce de ikisi akraba oldukları için araları zaten iyi ama evlilik sırasında da kendileri fark etmese de kalpleri birbirine kayıyor aslında. Rozalin sürekli Berzan'ın ölen sevgilisi olan Evinin mezarına gidiyor ve onunla dertlerini paylaşıyor. Bir gün yine Evinin mezarına gittiği zaman mezarın üzerinde küçük bir defter buluyor. Defteri okuduğunda ise bu defterin Evine ait olduğunu, Evinin bu defterde sevdiği adamı anlattığını okuyor. Ama sevdiği adam Berzan değil, Berzan'ın en yakın arkadaşı olan Cihan çıkıyor. Berzan gerçekleri öğrendiğinde Evine olan vicdan azabı ortadan kalkıyor ve aslında Rozalini gerçekten sevdiğini fark ediyor. Ama bu sırada Rozalin artık bu yalancı evliliğe daha fazla devam etmek istemeyip ablasının yanına gidiyor ve üç yıl ayrılık süreci oluyor. Bu üç yıllık süreçte Berzan Rozalini, Rozaline de Berzan'ı gerçekten sevdiğini fark ediyor. Sonra da evlilikleri gerçeğe dönüşüyor. Aslında anlaşmalı evlilik tarzı temaları severim ama bu kitabı sevemedim. Çünkü kitapta çok belirsizlikler var. Mesela başlangıcında ikisinin kaç yaşında olduğunu, ne iş yaptıklarını, ailelerindeki kişileri hiçbir şekilde anlatmıyor. Kız ders çalışıyorum diyor ama üniversite sınavına mı hazırlanıyor yoksa üniversite mi okuyor bunu bilemiyoruz. Daha sonralardan kitap sonlarına doğru anlaşılıyor. Ayrıca kitapta sadece baş karakterler değil, bunların ablası, ağabeyleri falan da birbiriyle evli. Yani herkes akraba evliliği yapmış ve bunu kesinlikle doğru bulmuyorum. Tamam, doğuda akraba evlilikleri olabilir. Evet ama bari sadece baş karakterler arasında olsaydı. Niye herkes akraba evliliği yapmış anlamadım. Bunun dışında kitabın sonunda ikizleri olacağını öğreniyorlar ve birinin adını Evin, diğerinin adını Cihan koyuyorlar. Yani tamam hadi Cihan, Berzan'ın en yakın arkadaşıydı. Evet ama Evinin adını niye kızınıza veriyorsunuz? Evin çok mu önemli bir insandı sizin için? Çok gereksiz olmuş burası. Farklı bir isim koyabilirlerdi. Bu şekilde çok da beğendiğim bir kitap olmadı açıkçası. Başka bir kitap yorumunda görüşmek üzere. Ateşte Yanan Bedenler
Ateşte Yanan BedenlerNur Arıcan · Parola Yayınları · 2025150 okunma