·224 syf.····Okunma: 13 Ocak 2026 00:00 Selamlar. Kitap kötü değildi ama her hikayenin nihai sonunun bebek olması sıkıcıydı.
Kitapta seri boyunca hikayesini okuduğumuz dört çiftin mutlu sonlarının mutlu sonlarını okuyoruz. Ben şahsen zaten mutlu sonla bitmiş kitaplar için çıkarılan ek mutlu son novelalarını sevmem. Yani zaten kitap bitirdikten sonra neden bir daha üstüne uzatılmış başka bir mutlu son yazıldığını anlamıyorum. Özellikle bu kitaptaki her hikayede bütün çiftlerin üçüncü beşinci çocuğu olması ya da üçüncü beşinci çocuğu yapmaya çalışmasını okumak daha da anlamsızdı benim için. Her Miles erkeği zaten birbirinin isim değiştirmiş versiyonuyken bir de her hikayede tekrar çocuk isteme ve çocuk yapma serüveni okumak sıkıcıydı benim için.
Karakterlerin ne kadar toksik olduğuna tek tek değinmeyeceğim. Önceki kitaplardaki hallerinden bir arpa boyu yok alamamışlar. Kişisel gelişim, olgunlaşma, duygu regülasyonu vs. yine hiç yok. Hakkını yemeyeyim Jameson deniyor en azından ama yok yani bunlardan bir cacık olmaz. Sevgili kadın karakterlerimizin hepsi hala kurtarıcı olma derdinde. Onu düzeltemezsin ve zaten bunu denenemem gerekiyor…
Kitapta beni en çok tetikleyen şey evlenene kadar önüne gelenle yatan Miles kardeşlerin kitabın sonunda yeni nesil Miles High üyelerini kutlarken kızlarının bakire ölmesini dilemeleriydi. Bu serinin yazarının bir kadın olması çok üzücü.
Ben genel anlamda yazarın dilinin oldukça akıcı olduğunu ve aslında potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Ancak ben bu zihniyette bir yazarın başka bir kitabını okumam, kimseye de tavsiye etmem.
Sevgilerle <3