Mutlu Son T.L. Swan (Miles High Serisi #5)
Seriyi sevenler için hem duygusal hem de tatmin edici bir veda kitabı!
T.L. Swan, Miles High serisinde bizlere dört farklı kardeşin aşk yolculuğunu heyecanlı, duygusal ve çoğu zaman ateşli bir şekilde sundu. Serinin bu final kitabı ise, o hikâyelere dönüp bakmamıza ve karakterlerin "mutlu son"dan sonra neler yaşadığını görmemize olanak tanıyor. Adeta bir kapanış şöleni gibi…
Mutlu Son, önceki dört kitabın Uçaktaki Yabancı, Anlaşma, Kazanova ve Son Şans epilog bölümlerinden oluşuyor. Her çifte ortalama 50 sayfa ayrılmış. Bu da hem kısa sıkmayan bölümlerle ilerliyor hem de karakterlerin hayatına yeniden girmemize olanak tanıyor.
Her epilogda o çiftin evlilikleri, çocukları, ilişkilerindeki dönüşüm ve büyümeleri detaylandırılmış. Daha önce hızlıca geçilen ya da sona sıkıştırılmış birçok konuya burada derinlik katılmış.
Okuyucu olarak her kitabın sonunda “keşke biraz daha olsaydı” dediğim yerler olmuştu. İşte Mutlu Son, bu boşluğu doldurmuş. Özellikle karakterlerin zamanla değişimi, ebeveynlik halleri ve aşklarının yıllar geçse de nasıl taze kaldığı çok hoş yansıtılmış.
Bazı bölümlerde T.L. Swan’ın diğer karakterlerine ve farklı kitaplarına yaptığı göndermeler seriye bağlılığı olanlar için ekstra keyif verici. Hem geçmişe hem de geleceğe dair tatlı sinyaller içeriyor.
Yazım dili yine T.L. Swan’a özgü: sade, akıcı ve duygusal geçişleri güçlü. Özellikle romantik sahnelerde duygular net bir şekilde hissediliyor.
Seriyi bitirdikten sonra karakterleri özleyip tekrar tekrar dönüp baktığım çok oldu. Bu kitap tam anlamıyla bir “özlem giderme” kitabı olmuş. Sadece bir devam değil, aynı zamanda bir vedalaşma. Ve bu veda; hüzünlü değil, sıcacık, umut dolu ve tebessüm ettiren cinsten.
Kitabı okurken Miles kardeşlerin her birinin ne kadar