Sessizlik de Yetmedi: Şişirilmiş Bir Sakinlik Denemesi
2026 9. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2026 23:11
Hyunam-Dong Kitabevi bende beklenen etkiyi yaratmadı. Kitabı okurken sıkıldım; çünkü benim için kitap, günlük hayatın sıradanlığından kaçış demek. Oysa bu roman, kaçış sunmak yerine beni yeniden gündelik hayatın durağanlığına hapsetti. Bir şeyler anlatmasını, en azından bir yere varmasını bekledim. Evet, kitap “sade”, “yavaş”, “iyi hissettiren” olarak pazarlanıyor. Ama bu sadelik, bir noktadan sonra derinlikten çok boşluk hissine dönüşüyor. Olay yok denecek kadar az, karakterler yüzeysel kalıyor ve anlatı sürekli aynı duygusal tonda ilerliyor. Bir süre sonra okur olarak merak etmeyi bırakıyorsun; sadece bitsin diye sayfa çeviriyorsun. Beni en çok rahatsız eden şey, kitabın gördüğü aşırı övgü oldu. Bu kadar şişirilmiş bir beklentiyle girince, karşıma çıkan metin hayal kırıklığı yarattı. Sakinlik başka bir şey, anlatacak sözü olmamak başka. Burada ikinci tarafa daha yakınız. Elbette bazı okurlar için bu kitap bir mola, bir nefes alanı olabilir. Ama benim için değil. Ben kitapta çatışma, dönüşüm ya da en azından zihnimi meşgul edecek bir derinlik arıyorum. Hyunam-Dong Kitabevi ise bunu sunamadı. Sonuç olarak: kötü bir kitap değil, ama abartıldığı kadar da iyi değil. Benim için fazla sakin, fazla düz ve maalesef sıkıcıydı.
Alıntı
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 202415,1bin okunma