·224 syf.····Okunma: 17 Ocak 2026 07:18 Kitap maddi zorluklarla mücadele eden ailesini rahat ettirmek için mürebbiyelik yapmaya başlayan tazecik genç Agnes’in hikayesi. Okuması oldukça kolay. Yarım sayfadan uzun cümleleri olsa da lezzetli bir duygu aktarımı var. Kitabın satırlarında gezerken keyif almamak imkansız. Bu kadar sade bir yaşamı bu kadar samimi, gösterişsiz ve lezzetli bir şekilde okura aktarabilmesi muhteşem. Klasik okumanın zevkini tekrar tekrar yaşadığım bir kitap oldu. Aklı başında sabırlı bir karakter olan Agnes’in hayatı yorumlayışı, zorluklar karşısında kendi doğrularına ve dini değerlerine bağlılığı, duygularını dizginlerkenki tatlı öz eleştirileri, ve kendi dünyasının mutluluğunu başkalarının davranışlarında değil de kedi bakışıyla dünyaya yüklediği naif yorumlamalarda araması aslında temelde almış olduğu gerçek bir aile sevgisinin bir yansıması bence. Mutlu ve birbirini seven ebeveynlerin çocukları böyledir. Okurken dönemi ve o zamanın dünyasının doğallığını bozulmamışlığını, gerçekçiliğini hasretle hissettim. 224 sayfada bana verebileceği en zarif okuma zevkini verdi. Okumayı düşünenler asla ertelemesin.