2026 2. kitabı
SIRÇA HAYVAN KOLEKSİYONU Metin yarı otobiyografiktir. Kitabın içinde oyunun nasıl sahneleneceğine dair notlar bulunmakta bu da okurken oyunun zihnimizde canlanmasını sağlıyor. Anı oyunudur, karamsarlık, hiçlik ve kendini bulma çabası vardır. Yangın merdiveni bize alevi temsil ederken kitapta bir umut ışığıdır. Tom: Üstüne çok fazla sorumluluk verilmiş, özgür olmak ister ve babasının izinden gider. Laura: Bacağında engeli olan, utangaç, içine kapanık bir kız. Boş zamanlarında kuş ve penguenleri, tropikal çiçek seralarını ziyaret eder. Aslında bu üç bilgi bize çok şey verir. Laura aslında engelini kabullenmiş ve nesnelerle bağ kurar. Biraz size açık kapı bırakmak için söyleyeyim. Penguenler uçamayan kuşlardır. Camdan hayvanları vardır ve o onun dünyasıdır. Tek boynuzlu atın boynuzu kırılınca aslında kendi kırıldı. Amanda: İki çocuk annesi. Sürekli geçmişte zengin bir aileden geldiğini söyler oraya sığınır. Kendi gerçekleştiremediklerini çocuklarının gerçekleştirmesini ister. Kocası evi terk edip gitmiştir. Sadece ondan geri kalan alaycı bakan bir fotoğraftır. Nergis kendine aşık olanı te sik eder. Kendisine aşık olan kocası mı kendisi mi? Jim: Tek gerçek karakterdir. Realist bakar. Olayın patlamasında etkili olan kişi. Laura’nın ise umut ışığını çalan ve onu herkes yapan kişi. Tedavi ettiğini söylerken tedavi olan kişi.
Sırça Hayvan KoleksiyonuTennessee Williams · Mitos Boyut Yayınları · 2000183 okunma