Herkese selamlar
Bugun size sevgili Humeyra'nin #asiyan serisinin ilk kitabi #virane ile geldim. Seri uzun zamandır kitapligimda duruyordu ve bende sans vermek istedim ve su var ki seri giris kitabi bana yine yazardan okudugum #visalahudongusu kitabini anımsattı ve ben bu kitabi deli sehset seviyorum. Sanki buradaki hikaye de o kitabin acemi hali gibiydi. Benzer konu, benzer isleyis, benzer bir evlilik sürecine yol alis vardi. Yani en azından ilk kitapta durum böyleydi. Ama ne yalan söyleyeyim hikaye bu haliyle de hoşuma gitti, zira yazarin kalemini seviyorum.
Akici bir anlatımla, her iki karakterinde bakis acisina yer vermiş olmasi guzeldi. Ustelik bu karakterler resmen evlere senlikti. Özellikle de Savaş Cebeci! Allahim bu adam hangi mağaradan cikmisti anlamadim. Bu kadar hot sot, kıskanç, maçovari, takıntılı bir karakteri baska bir seride daha okumuştum ama o bile buna gore daha ilimliydi. Onun ağzının ayarı yokken, Savaş tamamen ayarsızdi. Fakat ilginc bir sekilde cok kızsam da şeytan tüyü vardi sanki, sevdirdi de kendini kerata. Gulfem'de tam onun kalemiydi. Hakkından iyi gelse de onun bu hallerine tav olup düşmesini sok olmus bir sekilde okudum. Kiz kızım sen okumus etmis, meslek sahibi genc bir kadınsın. Tamam adam asiri karizma ama kafasi gidikti. Bu adam sürekli kalbini kırdı. Dediğim dedik çaldığım düdük dedi. Neyine adama salya akitarak baktin durdun anlamadim. Sende de demek ki bir takım sorunlar vardi ki tencere kapak misali tamamlandiniz. Aklıma bundan baska birsey gelmiyor valla. Yine de ikinizi de ilginc bir bicimde banada sevdirdiniz. (Bende de bir sorun varsa demek).
Sanırım ben Savaş'in askina cok inandım yoksa böyle adamlari her gun reality sovlarda görüp sövüyorum. Cidden ruh hastası falan ama cok guzel sevdi be Gulfem'i. Ki ben platonik olan erkeği okumaya bayilirim. Savaş'ta bu konuda hakkını verdi. Gerçi ilk baslarda kiza ilk okul çocuğu gibi kavgayla yanasacagina daha akli selim yaklasabilirdi. Ama sonra "bu Savaş ya!" dedim. Nitekim bu adamdan boyle birsey beklemek olmazmış onu anladım.
Yan karakterleri ayri bir hikayeydi. Ama bence kitabin en akıllısı Savaş'in kiz kardesi Müge'ydi. Saftirik Kaan'la olan iliskileri cok tatliydi. Efsun ve Levent'in durumları bana gore cok oldu bitti sanki. Ustelik o isteme töreni hic içime sinmedi. Devam kitabinda okuyup anlarım artık.
Toksik hikayelerden hoslaniyorsaniz kesinlikle durmayın okuyun derim. Keyif verecektir.
Aşiyan 1 - ViraneHümeyra