·372 syf.····Okunma: 17 Ocak 2026 22:27 1970'ler, ingiltere'de, soğuk savaş zamanları.. Yirmili yaşlarında, matematik dehası ve edebiyat tutkunu güzel bir kadın.. hayatından geçen ve izler bırakan dört erkek. Ve casusluk yaptığı MI5 "bir parmak bal" operasyonu.. Amaç; yazarların farkında olmadan, devlet çıkarları doğrultusunda yazmasını sağlamak.. Casusluk ve aşk ilişkileri de birbirine geçer.. hikayeyi özetlemeye değil de, en çok bende bıraktığı etkiye değinmek istiyorum.. kurgunun yanında yazarın his ve düşünceleri, insan iliskilerini, aşkı, yalanları, dürüstlüğü, acıyı, gelgitleri tam anlamiyla aktarabilmesi, siyasi konuları okuyucuyu sıkmadan, uzatmadan akıcı bir dille anlatması.. her nekadar casusluk yapan bir kadının, duygusal ve zayıf bir karakter olması biraz rahatsız etsede, (biraz daha zeki ve güçlü bir karakter olmasını beklerdim), bir yandan kadın olmanın zorluklarının izlerini de görüyoruz.. ve kurgunun sonunda ters köşe yapması.. beni duygulandırdı diyebilirim.. heyecan verici.. keyifle okuduğum, harika bir deneyim oldu. Tavsiyemdir