2026 7. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2026 00:00
#zamançarkı #düşhançeri Zaman Çarkı’nın 11. Cildi olan Düş Hançeri’ni yaklaşık bir haftalık sürede bitirdim. Bir önceki kitabın aksine çok akıcı ve bol aksiyonlu bir ciltti. Serinin sonlarına geldiğimizden bütün cepheler yavaş yavaş birleşmeye başladı. Robert Jordan bu kitabın ardından yaşamını kaybettiğinden serinin son üç kitabı Brandon Sanderson’a teslim edilmiş. Sanderson’la tanışmamız da Zaman Çarkı’yla olacak. İçerik bilgisi okumak istemeyenlerle bu noktada vedalaşıyoruz Işık sizinle olsun. Kitabı genel olarak Mat, Egwene, Perrin, Elayne ve Rand cephelerinden takip ettik. Elayne ve Egwene bölümlerini okumak sıkıcıydı. Özellikle Elayne’nin taht kavgasından gına geldi. Sonunda çözüldü de hepimiz rahatladık. Perrin güzel bir savaşın sonunda Faile’ye kavuştu. Bu bölümlerde en çok üzüldüğüm isim Rolan oldu adamı resmen harcadılar. Savaş sonunda bir ittifak olabilir diyordum. Mat ve Tuon bölümleri yine keyifliydi. Mat’in yönettiği savaşlar, verdiği kararları okumak gerçekten keyifli. Tuon’un gözünden Mat’i gördüğümüz bir bölüm de var. Tuon düşündüklerini gerçekleştirirse ortalık iyice karışacak. Egwene Beyaz Kule’de tutsak durumda olmasına rağmen kuleyi içten zayıflatıyor. Egwene’in geçirdiği karakter gelişimini çok beğeniyorum. Bu kısımların sıkıcılığı diğer Aes Sedailerin çok fazla yer kaplaması. Rand ve Logain cephesinde güzel çatışmalar yaşandı. Semirhage Rand’ın büyük sırrını ortaya döktü. Mazrim Taim ve yardakçıları büyük sıkıntı çıkaracak, Tarmon Gai’don öncesi bir iç savaş yaşanacak gibi görünüyor. Nynaeve’in kalan Malkierlileri ziyaret ettiği bölümse efsaneydi. Bölüm sonunda zikredilen şu cümle bile kitabı okumak için yeterli: “Altın Turna Tarmon Gai’don’a uçuyor!”
Düş HançeriRobert Jordan · İthaki Yayınları · 2017561 okunma