Detaylar, 90'lı yıllarda Afrika'ya yaptığı seyahatten kaptığı bir hastalık sonucu ateşlenen anlatıcımızın bir sayıklama hali. Geçmişte onun hayatına dokunan, hayatının merkezi olan insanlara dair anımsadıklarını bizlerle paylaşıyor anlatıcı.
Johanna, bir zamanlar her şeyi paylaştığı sevgilisi olarak karşımıza çıkıyor ancak sonu pek mutlu bitmiyor. Niki, onun yakın bir arkadaşı iken duygusal olarak dengesiz ve bir anda ortadan kaybolan bir arkadaşı. Tabi bu kaybolma anında anlatıcımızdan da bir şeyler götürüyor. Alejandro, anlatıcımız ile bir fırtınalı flörtün öznesi. Birgitte, anlatıcımızın annesi ve travmalarının sebebi belki de.
Anlatıcımızın hayatını etkileyen bu insanlardan en çok Birgitte, beni yaraladı. Ona nedense çok üzüldüm. Hayatımızda olan bu insanlar bizlerde nasıl izler bırakıyor, yazar bunu çok güzel bir şekilde anlatmış bana göre. Hayatından parça parça izlerle, o anımsama anında en önemli anlara değiniyor. Yazar kayıpları için yas tutmuyor, bunu olgunca kabul edip yoluna devam ediyor. Bu onu olgunlaştırıyor. Otobiyografik kurgu tarzında kitapları sevenler bu hikayeyi de seveceklerdir.