·486 syf.····Okunma: 18 Ocak 2026 18:17 Uzun zamandır radarımda ve kitaplığımda tozlanan bu serinin ilk kitabını okumuş bulunmaktayım. Ben seni bunca zamandır neden bekletmişim? Neden, nedennn?! :')
Çok beğendiğim bir kitap oldu. Böyle sürükleyici bir kitap olmasını beklemiyordum. Sıkılırım diye düşünüyordum. İşte insanın önyargılı olması böyle bir şey. :( Bu arada 18 günde kitabı okuduğum için kendimden utanmıyorum, çünkü geçerli sebeplerim var :D
Feldmareşal Tamas -ünvanı ilk defa duyuyorum desem beni yuhlamazsınız umarım- ülkesinin başka bir ülkenin boyunduruğu altına girmesini ve İhtilaflar'ı imzalamamak için krala darbe düzenler. Darbe için bir konseyi vardır, bunlar ülkenin önde gelen belli başlı kişileridir. Bir gün Tamas'a bir suikast düzenlenir ve konseyden kimin hain olduğunu bulmak için emekli müfettiş Adamat'ı görevlendirir.
Adamat, ülkede nam salmış emekli bir polis müfettişidir. Darbeden sonra Tamas'ın, Adamat'a verdiği ilk görev Kresimir'in Yemini'nin ne olduğunu bulmasıdır. Kresimir, Adro'nun tek tanrısıdır. Tabii tek Tanrı mı yoksa birçok Tanrı var mı onu ilerleyen sayfalarda görmüş oluyoruz.
Bu arada Tamas bir Barut Büyücüsü'dür ve bu kişiler barut kartuşlarını içlerine çekip özel güçlerle donanırlar. Mesela örnek olarak size doğru gelen merminin yönünü değiştirebilirler, mermileri, bıçakları, silahları her türlü metal nesneleri kontrol etme kabiliyetine ulaşırlar. Bu yüzden Barut Büyücüleri'ne karşı havalı silah kullanılır. Bunun dışında üçüncü göz dedikleri olay da vardır. Üçüncü gözlerine dokunup etrafta herhangi bir sihir veya sihirbaz varlığını tespit edebilirler.
Sihirbazlar dedikleri kişilere ise İmtiyazlılar deniliyor ve bu kişiler de elementlere hükmediyorlar. Bir kişinin İmtiyazlı olduğunu beyaz eldivenleri ile anlayabiliyorsunuz.
İşin içine bir süre sonra Tanrılar da giriyor. 2.kitapta olaylar patlak verecek, kitabın gidişatı o yöndeydi.
Ben kitabı bayağı sevdim hemde çok sevdim. Tamas ile Olem'in diyalogları gülümseten cinstendi. Kitapta birçok karakter favorim oldu. Bunların başında Olem var. Kitap boyunca çok tatlıydı. Adamat ve Tamas da favorim. Ka-poel karakteri ise sessiz sakin bir kişilikti ama o kişiliğin altından hünerli bir kız çıktı. Onun da bir gücü var ama orası bir muammaydı. Sıradaki kitapta muhtemelen ne olduğunu öğrenmiş oluruz. Kitapta bir karaktere veda ettik onu da çok sevmiştim, ilk kitapta gitmesini beklemiyordum, üzücü oldu. :(
Kısaca epik fantastik için hafif kalan bu kitaba bir şans vermeniz gerektiğini düşünüyorum.
Şuraya küçük bir alıntı da bırakmak istiyorum. Buyrunuz;
“𝘔𝘢𝘯𝘵ı𝘬𝘮ış,” 𝘥𝘪𝘺𝘦 çı𝘬ış𝘵ı 𝘛𝘢𝘮𝘢𝘴. “𝘉𝘶 𝘬𝘰𝘥𝘶𝘮𝘶𝘯 𝘩𝘦𝘳𝘪𝘧𝘪 𝘣𝘢𝘯𝘢 𝘪𝘩𝘢𝘯𝘦𝘵 𝘦𝘥𝘪𝘱 𝘮𝘢𝘯𝘵ı𝘬𝘵𝘢𝘯 𝘣𝘢𝘩𝘴𝘦𝘥𝘪𝘺𝘰𝘳? 𝘕𝘦 𝘥𝘪𝘺𝘦𝘤𝘦𝘬? 𝘈𝘥𝘳𝘰'𝘺𝘶 𝘬𝘶𝘳𝘵𝘢𝘳𝘮𝘢𝘬 𝘪ç𝘪𝘯 𝘒𝘦𝘻'𝘭𝘦 𝘣𝘪𝘳 𝘵ü𝘳 𝘢𝘯𝘭𝘢ş𝘮𝘢 𝘴𝘢ğ𝘭𝘢𝘮𝘢𝘺𝘢 ç𝘢𝘭ış𝘵ığı𝘯ı 𝘮ı?”
“𝘏𝘦𝘳ş𝘦𝘺𝘪 𝘴ö𝘺𝘭𝘦𝘺𝘦𝘣𝘪𝘭𝘪𝘳, 𝘬𝘰𝘮𝘶𝘵𝘢𝘯ı𝘮,” 𝘥𝘦𝘥𝘪 𝘖𝘭𝘦𝘮. “𝘒𝘦𝘯𝘥𝘪𝘯𝘪 𝘨ü𝘻𝘦𝘭 𝘬𝘢𝘥ı𝘯𝘭𝘢𝘳𝘭𝘢 ç𝘦𝘷𝘳𝘦𝘭𝘦𝘺𝘦𝘯 𝘣𝘪𝘳 𝘢𝘥𝘢𝘮𝘢 𝘴𝘢𝘬ı𝘯 𝘨ü𝘷𝘦𝘯𝘮𝘦. 𝘏𝘦𝘭𝘦 𝘬𝘪 𝘣𝘪𝘳 𝘳𝘢𝘩𝘪𝘱𝘴𝘦.”
“𝘋𝘰ğ𝘳𝘶.”
“𝘠𝘪𝘯𝘦 𝘥𝘦 𝘰𝘳𝘢𝘺𝘢 𝘨𝘪𝘥𝘦𝘤𝘦𝘬𝘴𝘪𝘯, 𝘥𝘦ğ𝘪𝘭 𝘮𝘪?” 𝘥𝘦𝘥𝘪 𝘖𝘭𝘦𝘮.
“𝘌𝘷𝘦𝘵.”
“𝘚𝘦𝘯𝘪𝘯𝘭𝘦 𝘨𝘦𝘭𝘪𝘺𝘰𝘳𝘶𝘮.”
𝘛𝘢𝘮𝘢𝘴 𝘢ğ𝘻ı𝘯ı 𝘢ç𝘵ı.
“𝘙𝘦𝘥𝘥𝘪𝘯𝘪 𝘢𝘭 𝘬*çı𝘯𝘢 𝘴𝘰𝘬, 𝘬𝘰𝘮𝘶𝘵𝘢𝘯ı𝘮. 𝘚𝘦𝘯𝘪𝘯𝘭𝘦 𝘨𝘦𝘭𝘪𝘺𝘰𝘳𝘶𝘮.”
syf.450
Kitapla kalın. <3