·312 syf.····Okunma: 30 Aralık 2025 20:53 Pumpkin spice kafe’den sonra Dream Harbor kasabasını çok sevmiştim . Serinin ikinci kitabı olan Tarçınlı rulo kitabevini de bir çırpıda okudum. Bu kitap diğer kitaptan bağımsız. İlk kitapta bulunan yan karakterler bu kitapta başrolde anlatılmış.
Kitabevinde çalışan Hazel, 30. yaşına sayılı günler kala klasik 30 yaş sendromuna girer. Bu yaşına kadar yapamadıklarını, 20 li yaşlarının son günlerini doyasıya yaşayamamaktan korkar.
Tam da bu günlerde kitabevinde çalışırken rafların birinde bir kitap ilgisini çeker. Sayfası katlanmış ve altı çizilmiş bir cümle bulur.Bu ipuçlarının ardı arkası kesilmez. Hazel bunu kimin yaptığını merak ederken kasabanın yakışıklı balıkçısı Noah kitap almaya gelir. Ve durumu öğrenince Hazel’ e yardım etmek için teklifte bulunur. Hazel ile birlikte bu ipuçlarını takip ederek hem bunu kimin yaptığını öğrenmeyi hedefler hem de ipuçlarında yazan aktiviteleri birlikte yaparlar. Böylece Hazel 20 li yaşlarında yapmak istediği bir çok şeyi yapar. Zamanla yaptıkları bu aktiviteler ikisini birbirine çeker.
Hazel karakteri çok tedbirli her şeye karşı, sürekli kötü ihtimalleri düşünüyor. Noah ise tam tersine rahat ve bu yönüyle Hazel’ e ilkleri yaşatıyor. Bu ikili karakter uyumunu çok sevdim. Akıcı bir kitaptı. Tatlı bir aşk kitabı okuyayım derseniz tavsiye ederim.