···Okunma: 19 Ocak 2026 15:32 Herkese merhaba serinin dördüncü kitabıyla karşınızdayım. Birinci kitaptan beri Sloane'un ve bizim başımızın belası olan Xav'ı sonunda okuyabildim. Ben aslında okurken eğlendim diyebilirim.
Sloane, tam bir bağımlı iş kadını. Kendini unutup tüm benliğini işine vermiş durumda. Yaşadığı kalp kırıklığı üzerine bütün duygularını kapatmış kendini işine adamış. Bu alanda da inanılmaz başarılı olmuş. Baba sorunları yaşayan biri olarak inanılmaz güçlü bir karakter. Ağlayamama gibi bir sorunu var. Kendi annesinin cenazesinde bile göz yaşı dökememiş bir insan. Yıllarca bir damla bile dökülmemiş. Bunu öğrendiğimde patlamanın ne zaman yaşanacağını çok merak ettim ve bu olduğunda sebebinin Xav olacağını biliyordum... Kendisi kontrol bağımlısı. Zaten yaptığı işten bu çok bariz ortada. Olayların onun dışında ilerlemesi tahammül edemeyeceği bir şey. Aşırı sorumlu ve işinde aşırı titiz birini en çok ne delirtir ? Tabii ki aşırı sorumsuz, gamsız, pervasız ve umursamaz bir kişi. Burada devreye tabii ki Xav giriyor.
Xavier, 29 yaşında tam bir parti adamı. Hayattaki tek gayesi ölüm döşeğindeki babasının servetiyle hiçbir işe yaramadan, sadece partileyerek ve skandallar çıkararak yaşamak. Aynı şekilde Xav'da baba sorunlarıyla cebelleşiyor. Yıllarca onu görmemiş,duymamış. Onu mutsuz edecek, sinirlendirecek her şeyi yapıyor. Babası yıllarca CEO olması için her şeyi yapmasına rağmen Xav asla ikna olmuyor ve bu isteğini reddediyor ve en sonunda Sloane'u Xav'ın halkla ilişkiler uzmanı olarak işe alıyor. Xav yıllarca içten içe başaramama korkusu yaşayan biri olmuş. Bu tamamen işle alakalı tabii ki. Bunun sebebi de babası. Her şeyi eline yüzüne bulaştırıp başarız olmaktansa hiç başlamıyor. Risk yok, kayıp yok.
İkili yıllarca didişiyor. Xav skandal çıkartıyor Sloane toparlıyor. Xan dağıtıyor, Sloane toparlıyor. Bu yıllarca böyle gidiyor. Ta ki Xav'ın babasının artık ölüme yaklaştığı son zamanlara kadar. İkili bu olaydan önce İspanya tatiline çıkıyor ama bu tabii ki Xav'ın komplosuyla gerçekleşiyor çünkü Sloane bir gün bile işinden ayrı kalmış bir insan değil. Orada birlikte vakit geçiren ikili tabii ki tatilin büyüsüyle birbirlerine çekiliyorlar. Sloane ne kadar dirense de bir noktada Xav gibi birine dayanmak çok zor. Daha sonra tatil dönüşü durumu kötüleşen Xav'ın babasının evine gidiyorlar. Xav sonunda babasıyla yüzleşse de bu yeterli olmuyor. Babası annesinden kalan mektubu ona verdikten sonra vefat ediyor. Babasının vasiyeti herkesi şaşırtacak maddeler içeriyor. Bunlardan biri Xav'n CEO'luk pozisyonunu kabul etmesi koşulu. Eğer 30'undan önce kabul etmezse tüm miras yardım kuruluşlarına bağışlanacak. Hatta Xav o durumda bile bunu reddediyor. Ama daha sonra vasiyette bir açık fark edip akıllarına bir şey geliyor daha doğrusu bunu Sloane fark ediyor. Ve birden bire kendini bir bar açmak için maceranın ortasında buluyor.
Açıkçası bu kitapla ilgili sevmediğim bazı noktalar var. Sonuca ermemiş olaylar dizisi. Mesela Sloane'un eski nişanlısına ne oldu ? Babasıyla ilişkisi gerçekten saçma bir sebeple bu şekilde mi kaldı ? Aynı şekilde Xav'da babasıyla olan sorunları çözemeden babası öldü. Gerçek bir yüzleşme okuyamadık. Çıkan yangının arkasında Sloane'un eski nişanlısı olduğu barizken neden konu kapatıldı ve üzerinde durulmadı ? Dominic vasiyet komitesinde yer alıyordu ve başından beri sürekli 'Neden o ?' diye elli defa geçirmelerine rağmen açıklayıcı bir cevap alamadık. Buna Sloane da dahil. Onun da cevabı yok kitapta. O yüzden biraz muallakta kaldım. Bunları okumuş olsaydım kitaptan biraz daha tat alacaktım.
Onun dışında kitabın gidişatı iyiydi. Yerindeydi. Diğer erkeklerimize göre Xav biraz pervasız olsa da aslında bu onun herkese göstermek istediği, görmelerini istediği yüzüydü. Bu kişiliğinin altında çok daha derin bir karaktere sahip olması kalbimizi eritti diyebiliriz. Şimdi bir diğer merak ettiğim Vuk ve Ayana ikilisi var. Vuk niyeyse tam bir Rus insanı soğukluğuna sahipmiş gibi hissediyorum. Enerjisi aslında tam yerinde fakat kendisi bir sırp. Bakalım okuyup göreceğiz. Yazarın eline,emeğine,kalemine sağlık.Kitabı okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar. ÇokçaKalppp>>>>>