···Okunma: 19 Aralık 2025 23:46 bu inceleme 1 aylık bir gecikme yaşadı ama yapacak bir şey yok akalakşaja. tüyapta yayınevinde çalışan abi önermişti ve iyi ki de önermiş. bilmeyenler için zaniye, zina işleyen kadın anlamına geliyo ve kitabın ismi de ansızın hayat kadınları arasında bulunmaya başlayan ve onların “davet”lerine katılma mecburiyetinde bulunan Fitnattan geliyo. onun günlüklerini okuyoruz. kitabın başında öğreniyoruz ki fitnat bakanın dönüp tekrar bakmasına neden olacak bir güzelliğe sahip bi kadın. günlükler, konya’dan istanbul’a gelen birinin fitnatla evlenip onu konya’ya götürmesi ve fitnatın orada resmen bir “ikon”a dönüşmesiyle başlıyor. ama bir gün ailesini ziyarete istanbul’a geri dönüyor ve olanlar oluyor. teyzesi onu alıp hayat kadınları arasındaki yaşantısına sürüklüyor. fitnat orda yüksek mertebeden insanların gerçek yüzlerini görüyor ve bundan gerçekten nefret ediyor. savaş dönemi olmasına rağmen yapılan davetlere asla ara verilmememesi ve kazanılan zaferlere gerçekten umurlarındaymış gibi kutlamalar yapmaları da cabası. halk gittikçe fakirleşirken bu davetlere katılan yazarların, devlet ve din adamlarının gittikçe zenginleşmesi, halkı iyice baskılamaları vs güzel eleştirilmişti. kitabın sonları gerçekten çok güzeldi. söylenecek çok şey var ama toparlayamıyorum kelimeleri. sanırım bu kadarı yeterli :)