·530 syf.····Okunma: 18 Ocak 2026 17:19 İki kız, iki kardeş ve iki aşk diyebileceğimiz bir eser. Ingiltere Fransa arasındaki bir savaş döneminde ingilterede bir şehir iki kadın iki erkek kardeş...... Kitabın ismi her ne kadar Shirley olsa da, kitapta Shirley kadar önemli bir karakter var ki Caroline; kitabın basından sonuna kadar var ve asıl kahraman gibi duruyor.
Yazar anlatırken konuşma tarzında anlatmış. Bazı diologlar gereksiz ve yersiz uzun. Kitabın ana karakteri ikinci planda yan karakter kitaba ismini vermiş.
Eserin 1968 Basımı olmasından kaynaklanan dil problemi çok fazla kitabı okurken bir çok defa kendimi 1950'li yıllarda bir konuşmanın içinde buldum. Sürekli sözlüğe bakmak zorunda kaldım. Basım hataları oldukça fazlaydı.
Genel anlamda sevdim ama bir çok karakter romana girip çıkması anlamsız geldi. Coğrafi konudaki anlatımları da yetersizdi. Konu itibarı ile güzel bir eser Fakat çeviriden kaynaklanan dil, beni okurken çok fazla yordu.
Sanırım 40-45 civarında yabancı kelimeyi not aldım ve anlamını araştırmak için zaman kaybettim.