·156 syf.····Okunma: 19 Ocak 2026 22:23 Yukio Mişima-Deniz Yitiren Denizci
#alıntılarım
“Geride bırakılan kadın olarak, mutlu anıların ve ayrılık acısının rüzagarıyla gerilmiş güzel bir yelken kadar kusursuzdu annesi.” Syf; 79
#kitapyorumum
Verilen kararların altında yatan insanların, sizi görmemeleri, sizin kararlarınızı ezmeleri, sizi yokmuşsunuz gibi saymaları yaşamıs olduğunuz anlamını hiçbir zaman taşımaz. Bazen bir kavga bir gürültü, içinizdeki dünyanın sebebidir. Ve bazen o gürültüyü çıkarmak da sizin en büyük mutluluğunuzu temsil eder..
On üç yaşında olan Noboru, henüz o sekiz yaşındayken öz babasını kaybetmişdir. Annesi, Fusako ile yaşamakta olan Noboru, denize ve denizcilere merakı vardır. Noboru annesinin her gece odasının camından limana doğru bakmasını düşünür durur. Bir gün annesini takip ederek, babasının dışında başka bir adamla yakınlaştığını görür ve Noboru Annesi, Fusako’ya karşı öfke besler. Limana yaklaşan geminin kaptanı Ryuji, deniz, gemiler hakkında Noboru’ya kendisini sürekli sevdirmeye çalısır ve onun haberi olmadan birgün Annesi, Fuasakoy’a evlilik teklifi eder. Fuasako, oğlunun çaresiz ve Ryuji’ye karşı soğuk olmasını görmesi sonucu, evlenme kararlarını Ryuji ile Noboru’ya açıklarlar. Ancak, Noboru, annesinin başka bir adama aşık olamayacağını, tüm bunların birer rüya olduğunu düşünür. Bir gün okulda edindiği bir arkadaş grubu ile Ryuji’ye bir plan düzenlerler. Bir erkek çocuğunun gözünden annesin’in hikayesi..
Japon Edebiyatın’ı öyle seviyordum ki, okuduklarımın yanına bu da tam eklenmiş oldu diyebilirim. Hayat seçimlerden ibarettir, fakat bu seçimlerin arkasında sizi her daim düşünen, koruyan, sevgisini her an gösteremese bile elinden geleni yapan birileri vardır. Bu kitabı şimdiden alıp okuyacak olanlara; İyi okumalar dilerim.