2026 1. kitabı
bi tık spoiler var. eğer spoilerdan hiç haz etmiyorsanız okumayın bence bu incelemeyi. ben okurken öğrendiğimde daha fazla haz almıştım bu kitaptan. yani çok büyük bişi değil ama ben yine de demek istedim. kitabın konusu çok ilgimi çekmişti. baştan sonra severek okudum. yazarın dilini de beğendim. kitapta sevdiğim sadece 2 kişi var onlar da Nil ve Utku. Deren'in kızını kaybettiği hâlde hayatına henüz 3 hafta önce girmiş bir kadınla aşk yaşaması bana çok saçma geldi ve sinir bozucu geldi. elbette dereni de anlıyorum aslında. çok acı çekti, çekiyor ve aklı başında değil ne yapacağını bilmiyor. kafasını dağıtmaya çalışıyor ama bu bu şekilde mi olur bilemedim. Karmen ise... yani hem diyorum ki acısı var ama bi andan da kendi yaşadığı acıyı başka bir anneye ve babaya yaşattı. hadi dereni pek düşünmedi ama Nalan'ı da mı düşünmedi? O da bir anne. Aslında kitapta zaten Karmenin kendisi de bunu defalarca diyor. ben bir anne olmama rağmen başka bir anneye bu acıyı yaşatıyorum diye ama yaptığı şeye devam da ediyor. zaten psikolıjisi yerinde değil. ama böyle diyerek karmeni (ve diğerlerini) haklı çıkarmaya çalışmıyorum. içinde smut olan bir kitap. bu kitabın ikincisini de okudum ancak bu uygulamada bulamadım. ikinci kitap içinde şunu diyeyim. (spoiler olabilir, tadı kaçmasın o yüzden aşağıya kaydıracaksanız dikkatli olunnnn) ilk kitaptan daha iyiydi ama çok çok küfür vardı. her sayfada vardı resmen. bu çok rahatsız ediciydi. ayrıca derenin aptal saptal kıskançlıkları da beni aşırı sinir etti. dağ ayısı gibi göründü gözüme. onun dışında beğendim. sonu tahmin ettiğim gibi bitti. ha bu sondan sonra da aralarında bişi olursa atıcam kendimi aşağıya. böyle toksik ilişki olamaz. 17 numarayla denkler toksik ilişki konusunda.
SirenEmine Tavuz · İndigo Kitap · 202419 okunma