Nisan 2024
İndigo Kitap

2026 60. kitabı
Okunma: 13 Mart 2026 22:33
“𝘎𝘪𝘵𝘮𝘦𝘬, 𝘢𝘮𝘢 𝘯𝘦𝘳𝘦𝘺𝘦? 𝘉𝘪𝘳 𝘴𝘢𝘯𝘪𝘺𝘦 𝘰𝘭𝘴𝘶𝘯 𝘢𝘤ı𝘺ı 𝘶𝘯𝘶𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘥𝘪𝘨̆𝘪𝘯 𝘣𝘪𝘳 𝘺𝘦𝘳𝘦. 𝘒𝘢𝘭𝘮𝘢𝘬, 𝘢𝘮𝘢 𝘯𝘦𝘳𝘦𝘥𝘦? 𝘉𝘪𝘳 𝘴𝘢𝘯𝘪𝘺𝘦 𝘰𝘭𝘴𝘶𝘯 𝘤𝘢𝘯ı𝘯ı𝘯 𝘢𝘤ı𝘮𝘢𝘥ı𝘨̆ı 𝘣𝘪𝘳 𝘺𝘦𝘳𝘥𝘦. 𝘎𝘪𝘵𝘮𝘦𝘺𝘪, 𝘬𝘢𝘭𝘮𝘢 𝘪𝘴𝘵𝘦𝘨̆𝘪𝘯𝘭𝘦 𝘢𝘺𝘯ı 𝘴𝘦𝘣𝘦𝘱𝘵𝘦𝘯 𝘪𝘴𝘵𝘪𝘺𝘰𝘳𝘴𝘶𝘯. 𝘖̈𝘭𝘮𝘦𝘺𝘪 𝘣𝘶 𝘺𝘶̈𝘻𝘥𝘦𝘯 𝘥𝘦𝘯𝘪𝘺𝘰𝘳𝘴𝘶𝘯.” Önceliklee kitabın sonu öyle bir yerde bitti ki incelemeyi kısa tutub 2ci kitaba ışınlanmak istiyorum hemen. Kısaca kitabı sevdim, yazım dili falan baya iyiydi. Özellikle Emine Tavuz dan ilk Yere Yakın Yıldızlara Uzak okuduğum için, çünkü bu kitabın yazım dili berbatdı. Galiba yazarın ilk kitabı olduğu için. Betimlemeler olsun dialoglar olsun baya iyiydi. Tek sevmediğim şey ise aşırı uzatılmış olması. Ve kitabı miyop olarak okudum gerçekten. Puntoları o kadar küçük ki biraz göz zayıflığı olan insan göremez baya, gözlük takmak zorunda. Onun dışında kitabın havası baya kasvetliydi. Eğlenceli sahneler dışında aksiyon ters köşe falan hiç yoktu. Bunu giriş kitabı olduğuna yoruyorum. Umarım 2ci kitap daha haraketlidir diye umuyorum. Karakterlere gelicek olursak en sevdiğim karakter küçük Nil oldu. Kitabın içine girip onu ısırmak istemedim değil arada :D Alin'den sonra ( Bazı İnsanlar Böyle Yaşar) en tatlı çocuk karakter ola bilir kendisi. Diğer karakterlerle ise çokta bağ kuramadım açıkcası. Deren'e ise gıcık olduğum sahneler çok oldu. Ama kitabın yazım dili, kurgunun gidişatı, umumi olarak konusu güzel olduğu için okumaya devam edeceğim tabii ki. Wattpad seviyorsanız okuyun derim bence ama, çok kitap okuduysanız o kadar da bayılmazsınız. Ha birde şunu söyleyeceğim kitabın ismini bir türlü kurgu ile eşleştirmedim. Yani kitabın konusu olaylar ile falan kitabın ismi hiç uyumuyor alakası yok neredeyse. İsminin neden Siren olduğunu bilen varsa söylesin lütfen. Okumak isteyenlere keyifli okumalar >3
2024 71. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2024 09:18
Güven, bizim gibi ailelerde yaşamaya devam etmenin en büyük garantisidir. Bu yüzden ailem birbirine çok güvenir, asla yalan söylemez. Geleneklerine bağlı ve kuralcıyızdır. Hem de her birimiz. Bugün uzun zamandır kalemini merak ettiğim emre Siren kitabının yorumuyla geldim. Bol aksiyon, gerilim ve heyecan dolu bir kitaptı. İtalyan mafya üyesi Karmen Russo, kendi çıkarları uğruna sınırların dışına çıkıp Deren Ateş’in küçük kızını kaçırır. Suikastçı bir korumanın kızını kaçırdığını anladığındaysa, kendini kolay olacağını sandığı bir ateş çemberinin içinde bulur. O çember, kızını arayan Deren ile Karmen’i her saniye içine hapsedip birbirine yaklaştırır. Dünyası bir sebepten ayaklarının altına alınan Karmen’in bu oyunu onu, telafisi olmayan sonuçlara sürükler. Kalbini dinleyen kimsenin sağ çıkamayacağı bu hikâye, Deren ile Karmen’i aşk ve nefret sonsuzluğuna kapatır. Karrmen, İtalyan mafyası bir ailenin üç erkekten sonra tek kızıdır. Babası ve abileri onun üzerine titrer. Yaptığı bir hata onun hayatını tamamen değiştirir. Yaşadığı kayıp yüzünden çok zor zamanlar geçiren Karemen, parkta gördüğü kız çocuğunu kaçırmasıyla Deren hayatına girer. Deren Ateş kızına düşkün bir baba ve onu bulmak için gecesini gündüzüne katmaktadır. Karmen’in kurduğu bu oyunda cesaretine ve zekasına hayran kaldım. Deren'in yasağını acıya üzülürken Karmen’in onun yanında bu kadar soğuk kalmasını anlayamadım. Birde Derya diye bir karakter var ki onu hiç sevmedim Derin'in erkek kardeşi Utku ve Karmen'in arkadaşlığı çok güzeldi. Ve son sayfalarda olanlar Karmen'in her şey için geç kalması... Devam kitabında neler olacak tahmin bile edemiyorum. Bu kitabı okurken üzüldüm, gerildim, heyecanlandım. Siz de bu türde okumayı seviyorsanız kesinlikle tavsiyemdir.
2025 101. kitabı
Siren ~ Emine Tavuz #KitapYorumu "Biliyordum sevgilim, sırtımdaki bıçak sendin." Selamlar, çook severek bol bol sinirlenerek okuduğum kalbimi paramparça yapan bir kitapla geldim. Italyan mafyası olan Karmen Russo, suikastçı bir koruma olan Deren Ateş'in küçük kızı Nil'i kaçırıyor. Deren, kızını kaçıran kişilerin peşine düştüğünü zannediyorken aslında Karmen'in kızını ö*dürenlerin peşine düşüyor. Bu süreci kendi lehine çeviren Karmen, Deren'in yanında olarak kızının intikamını almaya çalışıyor... Kitabı ilk çıktığı zaman alıp okumak istemiştim ama fırsat olmamıştı ama keşke o zaman okusaymışım, bu kadar bekletmeseymişim. Çünkü çook sevdim. Kalın ve puntoları küçük olduğu için bir tık gözüm korkmuştu ama aşırıı akıcıydı. Hem çok üzüldüğüm hem çok heyecanlandığım hem de çook sinirlendiğim sahneler oldu. Yazarın dilini çok sevdim, hiç sıkılmadan çok rahat bir şekilde okudum. Aşırı boğucu betimlemeleri yoktu olanların hepside tam yerindeydi. Ayrıca kadın karakteri bu şekil yazması aşırı hoşuma gitti. Yaptıkları yüzünden kendinden nefret ettiren bir karakterdi ama iki saniye sonra bir cümle kuruyordu ona üzülürken buluyordum kendimi. O duygusu fazlasıyla geçti bana. Ama ben Karmen'i affetmiyorum. Nasıl bi acı olduğunu bildiği halde Deren'e bunu yaşatması kabul edilebilir değildi. Evet anlıyorum yaşadığı asla kolay değil ki zaten psikolojiside iyi değildi ama yine Deren'e bunu yapması... Çook kötüydü çook. Deren nasıl affedecek onu düşünüyorum. Karmen yaaa neden yaptın ki bunu? Deren, bu kitapta en sevdiğim ve enn çok üzüldüğüm kişi oldu. Mahvetti beni. Kızını bulamadığı her an daha kötü oluşu o çaresizlik anları elinden hiçbir şey gelmemesi kendini suçlaması. Nil'in odasına gidip kıyafetlerini koklayarak ağlaması...Karmen sen bize ne yaptın. Aralarındaki ilişki asla
2026 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2026 02:04
Konusu itibariyle beğendiğim bir kitap oldu. Fakat bu kadar uzatmaya gerek varmıydı bilemedim. Başı ve sonu hoşuma gitti. Ama ortaları bitmek bilmedi sanki. Deren’e bu yüzden hak verdim. Adam neler çekti be… 2. Kitap elimde olmasına ve merakta olmama rağmen hemen okumaya başlamak istemedim. Zira dinlenmeye ihtiyacım var. Sanırım kitap biraz beni yordu.
2024 17. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2024 14:20
Biraz zor oldu ama bitirdim. Çok kısa konusundan bahsedeyim. Karmen, bir nedenden dolayı kızını kaybeder. Uzun süre hastanede yatar. Bir gün çocuk parkında bir kız görür ve kızına inanılmaz benzetir. Onun için her gün çocuk parkına gider. Hatta oraya yakın arkadaşı Gece'yi de götürür. Küçük kız orada oynarken babasının ona çok kötü davrandıklarını görür. O kızı almak ister fakat Gece buna engel olur. Bir gün kullandığı ilaçlar yüzünden uyuyakalan kadın, uyandığında parka gördüğü kızın yanında olduğunu fark eder. Tek sorun, kızı buraya o getirmemiştir. Kızı geri götürmek istemez. Daha sonralarda kızın babasının parka gördüğü adam olmadığı öğrenir. Buralarda hikayeye Deren dâhil olur. Deren kızın babası aynı zamanda başrol erkeğimiz. Bundan sonraları hep karışır. Hikaye olarak kitap gerçekten çok güzel kurgulanmış. Karmen'in yaşadığı acı, kızını arayan Deren'in çaresizliğini okurken gerçekten onları hissediyorsunuz. Kitap inanılmaz dram. Öyle böyle değil. Her an ağlamaya hazır olun. Ben bu kadar dram sevmediğim için devam kitaplarını okumayacağım. Ama bekar anne, bekar baba, özellikle dram çok seviyorsanız bu kitaba bayılırsınız. Hatta âşık bile olabilirsin. Öyle dram yani. 1 puanı da Deren erkek olduğu için kırdım. Deren diye erkek mi olur?
2024 35. kitabı
SİREN || EMİNE TAVUZ Bu sınırların dışına çıkılan aşk ve nefretin sonsuzluğuna kapatan bir hikaye. Her şey İtalyan mafya üyesi Karmen Russo'nun Deren Ateş'in kızını kaçırma ile başladı. Bu oyun telafisi olmayan sonuçlara sürüklerken , kalbini dinleyen kimse sağ çıkamayacaktır. Peki bu hikaye nasıl son bulacak? #daisybloggdan Merhaba papatyakokuluokurlarım. Bugün karşınıza öyle bir kitap ile geldim ki hem okurken beni mahveden hem de etkisini iliklerime kadar hissettiren. Evet bu sefer dram ağırlıklı okurken boğazınızı düğüm düğün eden Siren kitabı ile geldim. Konusuna kısaca değinip hemen yoruma geçmek istiyorum. İtalyan mafya üyesi olan Karmen, yaşadığı bir takım olaylar sonucu suikastçı bir koruma olan Deren Ateş'in kızını kaçırır. Olaylar bu sekil gelişmeye başladığında sebebi ve sonucu okurken daha iyi anlayacaksınız. Bana kalsa satırlarca anlatırım ama kitaba bıraksam daha iyi bence. Yorumuma gelince; kitabı ilk duyduğumda çok merak etmiştim. Hem alıntıları hem konusunu görünce bu hikayede beni çeken bir şeyler var dedim. Doğruyu söylemek gerekirse hem başlarken hem bitirirken korkmadım değil. Olumsuz bir durumdan değil bıraktığı etkiden ve beni nelerin beklediğinden. Okumaya başladıkça daha bir bağ kuruyorsunuz. Mesela Karina'nın yaşadıkları ve o çaresizliği, tek başına verdiği mücadeleyi okurken boğazım düğüm düğüm oldu. Kızdığım kisiler de çok oldu. Kim olduğu hikayede kalsın.Ama yaptıklarını düşününce kızdım hemde çok kere. Aynı acıyı birine yaşatmak doğru mu sence diye sordum ona? Ki o da zaman zaman bunun cevabını verdi. İşte o kısımlar yürek yakandan. Kızı için verdiği güçlü mücadele de etkileyen kısımdı. Bir anne olarak aradığı adalet arayışı. Hikaye boyunca bir çok yerde döküldü gözyaşlarım. Kalbimiz Karinamız. Küçücük bedene sığdırılmış acılar. Ah
2024 Okuma Raporları
Siren - Emine Tavuz
2025 4. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2025 00:00
Spoiler içerebilir! Siren kitabı, bir bookstagram hesabında tek cümleyle anlatılıp ilgimi kazanan ve ardından okumaya başlayıp kısa sürede bitirdiğim seridir. Kurgusu üst düzey bir profesyonellikle yapılmış, anlatımı yoğun ve bana göreydi. Siren ile birlikte Emine'nin kalemini keşfettim ve diğer serilerini de bu aracılıkla almaya karar verdim. Kitap o kadar sürükleyici ki, sayfa sayısı gözümü korkutsa bile tüm seriyi iki hafta gibi bir sürede bitirdim. Yeni bitirmeme rağmen kendimi o evrende gibi hissetmeyi çok çok özledim. Ara sıra açar bakar, rastgele bulduğum sahneyi bile ilk günün heyecanıyla okurum. Betimlemelerini çokça anlamlı buldum bu arada. Değinmek istediğim çok ayrıntı var ama burada dile getirmeye kalksam saatlerce yazarım. Bu hikayede iki taraf da birbirini affetmeye çabaladı. Ama bu çabanın sonucunda ne olduğunu öğrenmeyi çok isterdim. Kitap bana biraz ani bitti gibi geldi. Belki de Karmen ve Deren'i okumaya doyamadığım içindi, bilmiyorum. Buradan Emine Tavuz'a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum, hem kitap okuma alışkanlığımı bana yeniden kazandırdığı için hem de kendimi Karmen ve Deren'in dünyasında bulduğum için. Benim puanım bu seriye hep tam puan olarak kalacak. :) Siren Emine Tavuz
Duygu ve Düşünce
2024 14. kitabı
Emine Tavuz 𝓢𝓲𝓻𝓮𝓷 1 // #𝑘𝑖𝑡𝑎𝑝𝑦𝑜𝑟𝑢𝑚𝑢 “Biliyordum sevgilim, sırtımdaki bıçak sendin.” Kitabı elimden düşüremedim gece 2/3 lere kadar okudum desem yeridir. Ne oldu ne olacak merakı bu kız yaşıyor mu umudu Nil ne zaman babasına kavuşacak derdi kafamda onlarca sekme açılı dönüp duruyor düşünceler. Biraz karıştı buralar sırayla gidelim en iyisi. Öncelikle Karina ile ilgili her detay benim yüreğimi dağladı durdu. Baş karakterimizin bir anne olması ve evladını kaybetmesi, onun için yaşadığı acı keder mahvetti ya beni. Bir yandan düşündüğüm asıl soru şu ki bir anne evladı için en fazla ne yapabilirdi? İşte Karmen kızı Karina için öyle büyük bir işe karışıyor ki ne sorgulayabilirsin ne yadırgıyabilirsin. Başka yolları yok muydu? Eminim ki vardı ama Karmen bu yolu seçti. Konusundan bahsedelim demek istediğimi anlayacaksınız. Karmen İtalyan kökenli mafya bir aile de babası ve abileriyle büyümüş bir yetişkin kadın. Kendisi nişanlıyken gönlünü birine kaptırıyor ve ondan hamile kalıyor. Babası onu kabul etmeyince Türkiye’ye kaçıyor ve adını sanını her şeyini değiştirip kendini kızını tehlikelerden uzak büyütüyor. Ta ki minik Karina’sı organ kaçakçıları tarafından kaçırılıp öldürülene kadar. O adamları bulmak için Karmen bir başkasının kızını kaçırmış bulunuyor ki bu kızımız yani Nil’in ailesi de ünlü tanınmış insanlar. Milletvekili dedesi ve korumalık yapan belalı bir babanın kızı. Karmen Karina’nın kaçakçılarını bulmak için Nil’i kaçırdıklarını iddia ediyor ve bu yolculukta Nil’in ailesiyle aslında Karina’nın suçlularını bulmaya çalışıyor. Ve sonunda gerçekler ortaya çıkınca offf neler oluyor neler sırf şu sonu için bile aralıksız okunacak bir kitaptı. Neyse ki devamı elimde kısa süre de okumaya başlayacağım.
2024 24. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2024 23:26
Kitap güzeldi, sarıyor ama olaylar bana biraz uzatılmış gibi geldi. Onun dışında diyecek pek bir şeyim yok sonu acayip kötü bitiyor ama ben azıcık spoiler yediğim için bir de devam kitabı olduğu için daha çok ne olup biteceğini anlayabiliyorum, siz de anlarsınız. Emine abla yine yyyu gibi bol kaoslu bir kitap yazmış.
2026 1. kitabı
bi tık spoiler var. eğer spoilerdan hiç haz etmiyorsanız okumayın bence bu incelemeyi. ben okurken öğrendiğimde daha fazla haz almıştım bu kitaptan. yani çok büyük bişi değil ama ben yine de demek istedim. kitabın konusu çok ilgimi çekmişti. baştan sonra severek okudum. yazarın dilini de beğendim. kitapta sevdiğim sadece 2 kişi var onlar da Nil ve Utku. Deren'in kızını kaybettiği hâlde hayatına henüz 3 hafta önce girmiş bir kadınla aşk yaşaması bana çok saçma geldi ve sinir bozucu geldi. elbette dereni de anlıyorum aslında. çok acı çekti, çekiyor ve aklı başında değil ne yapacağını bilmiyor. kafasını dağıtmaya çalışıyor ama bu bu şekilde mi olur bilemedim. Karmen ise... yani hem diyorum ki acısı var ama bi andan da kendi yaşadığı acıyı başka bir anneye ve babaya yaşattı. hadi dereni pek düşünmedi ama Nalan'ı da mı düşünmedi? O da bir anne. Aslında kitapta zaten Karmenin kendisi de bunu defalarca diyor. ben bir anne olmama rağmen başka bir anneye bu acıyı yaşatıyorum diye ama yaptığı şeye devam da ediyor. zaten psikolıjisi yerinde değil. ama böyle diyerek karmeni (ve diğerlerini) haklı çıkarmaya çalışmıyorum. içinde smut olan bir kitap. bu kitabın ikincisini de okudum ancak bu uygulamada bulamadım. ikinci kitap içinde şunu diyeyim. (spoiler olabilir, tadı kaçmasın o yüzden aşağıya kaydıracaksanız dikkatli olunnnn) ilk kitaptan daha iyiydi ama çok çok küfür vardı. her sayfada vardı resmen. bu çok rahatsız ediciydi. ayrıca derenin aptal saptal kıskançlıkları da beni aşırı sinir etti. dağ ayısı gibi göründü gözüme. onun dışında beğendim. sonu tahmin ettiğim gibi bitti. ha bu sondan sonra da aralarında bişi olursa atıcam kendimi aşağıya. böyle toksik ilişki olamaz. 17 numarayla denkler toksik ilişki konusunda.

Emine TavuzYazar · 9 kitap
Emine Tavuz, 3 Mayıs 1998’de dünyaya gelmiştir ve İstanbul’da yaşamaktadır. Üniversitede Sosyal Hizmetler okumaktadır. Yazmanın hissetmekten geçtiğine inanan yazar, yazarlık serüvenine Çürük Vişne adlı eseriyle başlamıştır.