Selam, yeni tür kitab ile bir daha geldim. Siren... O kadar güzel bir kitaptı ki ne diyeceğimi bilemiyorum.
İlk defa bu tür kitabı denedim, aslında okumadan önce tereddüt etmiştim ama bir şekilde sonra başladım okumaya. Emine'den okuduğum ikinci kitab oluyor. Favori kitaplarımın listesinde yer aldı.
Karakterlere gelirsek favori karakterlerim : Karmen, Deren, Nil, Karina, Dante, Salvador, Noah, Utku, Gece, Angel,
Nil Deren'in kızı oluyor. O kadar tatlı ve komik bir kız ki direkt seversiniz. Karina yani Karmen'in kızı, onu birinci kitapta göremedim ama sevmiştim ve acımıştım ona.
Utku Deren'in kardeşi oluyor. Utku çok iyi bir amca bence. Dante, Salvador ve Noah, Karmen'in abileri oluyorlar. Aralarından favori seçemedim, hepsi mükemmeldi. Gece, Karmen'in arkadaşı oluyor. Angel, Karmen'in yengesi oluyor. İsimlerini yazmadığım karakterler de var.
Konusu :
İtalyan mafya üyesi Karmen Russo, kendi çıkarları uğruna sınırların dışına çıkıp Deren Ateş’in küçük kızını kaçırır. Suikastçı bir korumanın kızını kaçırdığını anladığındaysa, kendini kolay olacağını sandığı bir ateş çemberinin içinde bulur.
O çember, kızını arayan Deren ile Karmen’i her saniye içine hapsedip birbirine yaklaştırır. Dünyası bir sebepten ayaklarının altına alınan Karmen’in bu oyunu onu, telafisi olmayan sonuçlara sürükler. Kalbini dinleyen kimsenin sağ çıkamayacağı bu hikâye, Deren ile Karmen’i aşk ve nefret sonsuzluğuna kapatır.
Favori alıntılarım :
+Kalbimin sesini dinliyorum
-Bu yüzden yalnızsın
İnsanlık kalpten gelir
Kırılma sesini kalbimde duydum ama kalbim kırıldığı için değil, kalbimin içindeki buzlar kırıldığı için
Sessizleşmek... Kelimeler zarar vermeye başladığında ortaya çıkan bir isyandı sanırım
Seni gökyüzündeki yıldızlardan daha çok seviyorum ama her günüm karanlıkta geçiyor, senin