Spoiller de içerebilir :)
2026 8. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2026 13:55
Sara ve Danny 15 yaşında birbirlerini seven liseli gençlerdir. Birlikte olmuşlar, Sara hamile kalmış ve Danny ortadan kaybolmuştur. Sara'nın ailesi bebeği istememiş, Eve&George çifti ile anlaşmış, Sara bebeğini dünyaya getirdikten sora belgeler imzalanıp açık evlatlık sistemiyle bebeği bu çifte verecek ama dilediği zamanda da bebeğini görebilecektir. Bunlar gerçekleşir. Bir süre bu şekilde ilerler. Eva zamanla Sara ile Anne (bebeğin adı) arasındaki tuhaf yakınlığı farkedince bir de bunun üstüne Sara'nın yaptığı büyük bir hata da eklenince Eva&George çifti şehirden taşınırlar. Sara yıkılır, yüzülür, acı çekmeye başlar. Aradan 16 yıl geçer Sara 32 Anne 16 yaşına gelmiştir. Sara ayaklarının üstünde durmaya çalışır. Danny ile yıllar sonra karşılaşırlar ve birbirleriyle yüzleşirler. Danny'in hiçbir şeyden haberi olmadığı, Sara'ya ulaşmak için çok uğraştığı ve belge imzalama olayında ise onun imzalamadığı ortaya çıkar. Danny evli, mutlu ve çocuklu bir adam olmuştur. Sara, Eva, George ve Anne'i bulmuş, onlarla yüzleşmiş ve tüm gerçekler ortaya çıkmıştır. Anne de gerçeği öğrenmiştir. Anne, Sara ile birlikte vakit geçirmeye başlamıştır. Araya yine olaylar girmiştir ama sonunda her şey çözüme kavuşmuş ve Anne'in mezuniyetinde bir araya gelmişlerdir. Bu hikayede suçlu olanlar kesinlikle Sara'nın ve Danny'in aileleridir. Aileler her işe böyle burnunu sokarsa böyle bir sonuç ortaya çıkar. Eva&George çifti de Danny'in belgeyi imzalamadığını bilip bunu Sara'dan sakladıkları için suçlu ama yine de Anne'i sevgiyle, saygıyla ve iyi şartlarda büyütmüşler. Sara'nın tek hatası ise Anne bebekken onu kaçırmaya çalışması. Yasal olarak hakkı yoktu çünkü. Biraz daha akıllıca hareket edebilseydi bunca yıl kızına hasret kalmazdı. Hikayenin en masumu ile Anne. Kitap çok dokunaklı, duygusal ve muhteşemdi. Sadece bir dille yazılmıştır. Anne olmamama rağmen empati yaptım ve gözlerim doldu. Kitaba bayıldım. Benden bu kitaba yıldızlı 10/10. Yazarı tebrik ediyorum. Özellikle anne olanların okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
AnneCaroline Leavitt · Ephesus Yayınları · 2011203 okunma