·144 syf.····Okunma: 19 Ocak 2026 23:22 Yazarın Ekim 2025te zatürreden dolayı hayatını kaybettiğini öğrendim. Gariptir, ağzımızdan çıkan söz gerçekten dua olabilir mi?
Kitaba gelecek olursam çok fazla olumsuz yorumu var, benim o kadar olumsuz yorumum yok. Hatta kendini bu kadar iyi tanıyan bir danışanla çalışmak keyifli olabilirdi. Yazarın psikolojik rahatsızlıklara kabul edici bir yerden yaklaşıp, hayatın akışında normal olabileceğini göstermesini çok beğendim.
Psikiyatristin tavsiye verir gibi konuşması, fazla -meli -malı cümleleri kurması terapi açısından olumsuz bir durum. Mesela yazarın duygu günlüğünü yazmasına önce “yeterli değil”gözüyle bakıyor. Sonradan bu davranış hiç yokmuş gibi “yazmak iyi gelir” diye mesaj var. Zaten yazar bunu yapıyormuş. Önce küçümseyip sonra tavsiye etmesi tuhaf geldi. Tabii seansların yazar tarafından deşifre alır gibi aktarılmadığı ortada, farklı aktarılmış olabilir. Psikiyatristi eleştirmem doğru olmayabilir. Her terapinin dinamiği de farklıdır.
Genel olarak beğendiğim bi kitap oldu, biraz sindirdikten sonra 2. kitabını okumayı düşünüyorum.