Kalbime Dokundu, Gözlerimi Doldurdu
2026 12. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2026 18:31
Altı Harfli Bir Tatlı yıllardır kitap okurken unuttuğum bir duyguyu bana tekrar yaşattı: sessizce ağlamak. Büyük dramlar, çarpıcı olaylar olmadan; sadece insanın kalbine dokunan cümlelerle… Bazı yerlerinde gözlerim doldu, bazı yerlerinde içim ısındı. Hem hüzünlendim hem de garip bir şekilde rahatladım. Bu kitap bağırmıyor, kendini ispatlamaya çalışmıyor. Tam tersine, fısıldayarak anlatıyor. Gündelik hayatın içinden, sıradan gibi görünen ama hepimizin kalbinde bir yerlerde karşılığı olan duyguları ele alıyor. Yorgunluk, kabulleniş, suskunluk, küçük mutluluklar… Okurken “ben de böyle hissediyorum” dediğim çok yer oldu. En çok etkilendiğim şey, kitabın duyguları zorlamadan vermesi oldu. Ağlatmak için yazılmış sahneler yok ama yine de ağlıyorsunuz. Çünkü anlatılan şeyler gerçek. İnsan ilişkilerindeki eksiklikler, söylenemeyenler, yarım kalan duygular çok tanıdık. Kitap, hayata dair büyük iddialar ortaya koymuyor; sadece insan olmanın ağırlığını ve güzelliğini aynı anda hissettiriyor. Anlatım dili çok sade ama bu sadelik boşluk değil, derinlik barındırıyor. Cümleler süslü değil ama samimi. Bu da okuru hikâyenin içine yavaş yavaş çekiyor. Okurken acele etmek istemedim; bazı sayfalarda durup düşündüm, bazı satırları tekrar okudum. Bence bu kitap herkesin bir döneminde okunmalı. Özellikle hayattan yorulduğunuzda, çok şey beklemediğiniz ama biraz anlaşılmak istediğiniz zamanlarda… Bitirdiğimde içimde hem bir hüzün hem de sıcak bir his kaldı. Uzun zamandır bir kitabın beni bu kadar sakin bir şekilde sarstığını hatırlamıyorum. Kısacası; kalbi olan, hisseden, yorulan herkesin kendinden bir parça bulabileceği bir kitap. Uzun süre akıldan çıkmıyor, insanın içinde sessizce yaşamaya devam ediyor.
Altı Harfli Bir TatlıŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 202513,6bin okunma