14 yıl önce onsekizinde bir kız evinde vahşice öldürülmüş ve cinayeti aydınlatılamamıştır.
Bugün eşinden ayrılmak üzere, hayatı altüst olmuş, işini kaybetmiş Nisan, hem kendini bulmak hemde yıllardır aklına takılı kalmış olup programa dahil ettirmediği bu cinayeti araştırmak için doğduğu topraklara, İzmir'e geri döner.
Kitabın kugusuna, ilişkilerin ve karakterlerin gerçekçiliğine bayıldım. Özellikle ana karakter Nisan'ın tüm yaşadıkları, hayal kırıklıkları ve bunların karakter üzerinde ki etkisi bana en çok geçen yerlerden biriydi. Arkadaşı Gamze ve eski aşkı Mert ve diğer karakteri de çok sevdim. Her karakterin kendi yaraları var. Tüm bu kişisel sorunlar ve yaralar arka planda devam ederken polisiye kısmı kesinlikle geride kalmıyor. Katili tahmin etmek benim için zor değildi ama nedenini tahmin etmek o kadar da kolay değildi. Kitabın sonuna doğru anlıyorsunuz cinayetin sebebini. Sonunda ki aksiyon sahneleri de şahsen beni tatmin etti. Kitap boyunca tüm sahneler gözümün önünde canlandı.
Kitabın kapağını açtığım andan kapattığım ana kadar merakımı hep canlı tuttu. Bir sonra ki bölümde ne olacağını merak ederek okudum.
Aklımda tek bir soru var. Acaba yazar bu karakterleri devam ettirerek seri yapar mı?
14. YılEmel Sakallı