Yeni bir kitapla ile geldim Kırık İnci
Öncelikle bu kitap bir Wattpad kitapı diyebiliriz bilmeyenler için küçük bir açıklama. Yazar Ceren MelekAteşpare 1 serisinin de aynı zamanda yazarı oluyor. Benimde onun kaleminden ikinci defa okuduğum kitap bu kitap.
Konusundan biraz bahsedecek olursak: Kız karakterimiz İnci Altınsoy zengin bir ailenin en küçük kızları oluyor. Tam da ondan beklendiği gibi zengin prenses ve şımarık kız rollerinde sürekli.
Bir gün arkadaşlarının onu yeni açılan bir bardaki partiye davet etmesi ile akşamını full orada geçirir. Partide bulunan arkadaşlarından birinin verdiği hap ile kafayı bulur. Sonrasında durumu iyice kötüye gittiğinde kapıda bulunan koruma ona yardım etmeye çalışır. O sırada yoldan geçen arabalar tarafından mermi yağmuruna tutulurlar. Inci'nin yanında bulunan koruma Kılıç üzerilerine yağmur gibi yağan mermilerden onu korumak için üzerine kapanır.
O gece İnci bir şekilde eve döndüğünde biraz da olsa kendine gelmiştir. Yalnız gördükleri karşısında İnci o günün tamamen bir rüyadan ibaret olmasını diler. Annesi ve babası salonun ortasında silahla vurulmuşlurlardır. Gördüklerine dayanamayan İnci oradan bir an önce kaçmak için bahçeye doğru koşar. Fakat ayağı bir şeye takıldığında tökezleyip yere düşer. Elbisesinin her tarafı kan içinde kalan İnci en büyük abisi Aytekin'i organları açılmış bir şekilde yerde ölü halde bulur.
O gece yaşanan olaylardan sonra bir diğer abisi İnciyi kanında bulunan uyuşturucudan dolayı deliler hastnaesine kapatır. Magazin haberlerinde ve daha bir çok yerlerde o gecenin katilinin İnci olduğundan şüpheleniliyordur. Ancak İnci o gece katil olmadığından çok emindir ve bunu herkese kanıtlamayı kafaya koymuşdur. Bundan sonra bu yolda hem ailesinin intikamını alacak, onların mirasına sahip çıkacak ve zedelenen itibarını temize çıkaracaktır.
Ama bunu yapmak hiç de kolay olmayacaktır. Bir taraftan bütün Altınsoy ailesinin gözü ona kalan mirasın üstündedir. Bir taraftan ise kim olduğu bilnmeyen Arslan Kırahanlı adlı adamın her an gölgesi altına olmasıdır.
Sizce İnci anne, babası ve abisini kimin öldürdüğünü bulabilecek midir?
Babasından ona kalan bütün mirasa sahip çıkıp ailesinin ölümünde kimin parmağı varsa onları ortaya çıkarabilecek midir?
Yada Altınsoy ailesinin bir numaralı düşmanı olan ve gizemli takipçisi Arslan Kırahanlı'nın kim olduğunu öğrenebilecek midir?
Bütün bu soruların cevabını merak ediyor iseniz bu kitapı hemen okuyun
Spoiler içerebilir!!!
İncelemeye gelirsek: Konusu çok güzel işlenmiş bir kitaptı. Yazar Ceren Melek'in kalemini güzel buluyorum daha önceden Ateşpare serisinide okuduğum için yazarın tarzına biraz aşinayım. Ceren Melek genellikle Dark Romance tarzda yazdığı için ben de bu türü çok seven biri olarak yazar yeni bir kitap çıkarsa direkt onu da okurum yani. Ama şöyle bir sorunu var ki bu yazarın genellikle kitaplarında (Ateşpare serisinde de aynı böyleydi) kadın karakterleri çok böyle laubali bir şekilde yazıyor bu benim hiç hoşuma gitmiyor. Az biraz ciddiyet olsun istiyorum ama yok sanarsın 18 yaşında ergenleri okuyoruz. Tamam yazar kadınları kurgularında gerçekten çok yücelterek yazıyor. Bu kitap için güçlü kadın teması diyebilirim ve böyle yazması benim gerçekten çok hoşuma gidiyor ama dediğim gibi karakterleri çok laubali yazıyor, çok ciddiye alamıyorum karakterleri. Bu yüzden de bu Yazım dilini hiç Sevemedim ve sevemeyeceğim gibi de duruyor bu saatten sonra.
Bu beğenmediklerimden bir tanesiydi bir diğeri de şu ki kitabın başından sonuna kadar İnci'nin koruması Kılıç'ın nasıl da düşmanı olan Arslan Karahanlı olduğunu anlamıyor. Bütün ipuçları gözünün önünde olduğu halde hiç bir şekilde farkına varmıyor. Kitabın başından sonuna o kadar çok ipucu geliyor ki kızın karşısına ama kız hiçbir şekilde bu ipuçlarını birleştirip düşmanın tam yanındaki Kılıç olduğunu anlayamıyor. Tabii ki de bir zaman sonra bunun farkına varıyor ama iş işten geçmiş oluyor taa kitabın sonunda öğrenmiş oluyor. Hep sürekli ortalarda ben çok zekiyim gibi aşık atıyor ama halbuki daha yanındaki korumanın bile kim olduğunu anlayamıyor. Mesela Kılıç'ın bir akşam bir işi çıkıyor
"bir yere gideceğim özel bir işim var" diyor
"He tamam o zaman git"
diyor gönderiyor. Hiçbir şekilde sorgulama, nereye gidiyorsun diye hiç sorguya çekmek yok.
Bir zaman sonra bana çok saçma gelmeye başladı. Beğenmediğim bu iki şey olmasaydı: Kız çok laubali davranmasa ya da korumasının aslında asıl düşman olduğunu çok sonradan öğrenmeseydi (Bu kadar saf olmasaydı) daha güzel olabilirdi diyebilirim.
Ama yine de kendisini okutturdu bana konusu güzeldi.
Yine dediğim gibi Darc romance bir tarzda olduğu için seviyorum böyle kitapları ve bir şans vermek istedim. zaten daha önceden Wattpad uygulamasından okumaya başlamıştım sonrasında yarım bırakmıştım ve final olduğunu görünce serinin "tekrar okumaktan zarar gelmez" dedim.
2. Kitabına devam edeceğim çünkü o kitap da birazcık daha olaylar artık açıklanmaya başladığı için daha katlanılabilir hale gelir diye düşünüyorum. (Meraktan öldüğüm bir ton olay oldu. Hepsinin nedenini öğrenmem lazım)
Kiitabın sonunun da bomba gibi bir yerde bitmesi de cabası 2. Kitapa hemen başlama isteği uyandırıyor ben de.
Serinin iki kitaplık olması da çok güzel bir şeydi ben yazarın bu kadar hızlı final vermesini beklemiyordum. Bir diğer serisi olan Ateşpare serisini görünce bir tık şok yaşadım, bu kadar erken bitiriyor olamazdı. Ve yanlış hatırlamıyorsam Kırık İnci Ateşpare kitapından da önce yazılmaya başlanmış bir proje.
Eğer yanlışım varsa düzeltin beni.
Bu kitapın incelemesi de buraya kadardı
O zaman bir sonraki kitap incelemesinde görüşmek üzere
Hoşça kalın kitapla kalın
Bye