Bilhassa “erkeklerin okuması gerekli” olan bir kitap !
2026 1. kitabı
Bazı kitaplar vardır, sadece göz atmak için elinize alırsınız ve kendinizi uykulu gözlere rağmen “okumaya devam etmeliyim” diye direnirken bulursunuz.. “Sıfır noktasındaki kadın” tam da öyle bir kitap.. Dün gece uyumadan önce göz atayım diye elime alıp, gece uyku tutmayınca sabahına bitirdiğim bir kitap oldu.. Nereden başlasam da anlatsam bilmiyorum.. Hayatta yaşadıklarımız bizi bu günlere taşıyarak şekillendirir.. Çocuk, aslında bir oyun hamuru gibi şekillenir çevresi tarafından.. Söylenen her söz, yaşanılan her olay çocuğu bugün olduğu kişiye dönüştürür.. Kimisi şanslıdır, kimisi bahtsız.. Ancak alkışlanacak şeylerde kişiler kendine pay çıkarırken, ayıplanacak konularda kendilerini ortaya koymazlar.. Sadece suçlarlar.. Bu kitapla bir kere daha görüyoruz ki, erkek egemen toplumlarda kadın aslında içsel olarak korkulan bir rakip gözlerinde.. Bilhassa erkeklerin okuyarak, Firdevs’in gözünden kendilerini görmeleri gerektiğini düşünüyorum.. Çünkü Firdevs’in gözünden görülenler, biz kadınların da gördükleri oluyor..
Duygu ve Düşünce
Sıfır Noktasındaki KadınNevâl El-Seddavi · Metis Yayınları · 202526,2bin okunma