·107 syf.····Okunma: 15 Ocak 2026 06:57 Benim için ilginç bir kitapti. Bu tarzda bir kitap okudum mu hatırlamıyorum ama güzel bir tarzı vardı. Cinayet novellasi.
Cinayet romanı ama polisiye değil, ve katil ile maktul de şaşırtıcı değil. Çünkü en başından katiler de maktul de bellidir. Size sadece bu cinayetin arkasında yatan nedenleri anlatılıyor. O yüzden ilginç bir tarz dedim. İlginçlikten kastım da farklı ve güzel olması. Aslında bu cinayeti engellemek bir sürü kişinin elindeyken, ya tembellikten ya da imaknsizliklardan dolayı kimse maktule bunu söyleyemiyor. Çok zaman ve çok fırsat vardır kurtulmak için ama kasabanın içindeki insanlardan birinin bunu haber edemeyişi ironik oldu biraz. Aslında katiller öldürmek zorunda oldukları için cinayet planları yapar fakat bunlardan biri öldürmek istemez diğeri de az buçuk öyledir, o yüzden birilerinin onları durdurmasını isterler. Her gittikleri yerde bu cinayeti işleyeceklerini söylerler de kimse ihtimal vermez, bir kişi dışında. Herkes bu söylemleri ciddiye almaz çünkü cinayeti işleyecek olan ikiz kardeşlerden böyle bir şey beklemezler. İkizler de tam tersine öldürmek zorunda dururlar fakat kendilerini engelleyecek birileri çıkmayınca cinayeti işlerler. Herkes biliyor ama haber veremiyor, bu gerçekte de olup da soyleyemedigimiz ve bazı şeylere sebebiyet verip bunun sorumluluğunu kabul etmememizi çağrıştırıyor
Kitap oldukça ince kısa bir kitap okunmaya değer. Yazarla ilk tanışma kitabım oldu. Karakter isimleri az buçuk Rus klasikleri karakter isimlerini hatırlattı. O yüzden isimlere dikkat ederek okunması gerekiyor. Zaman geçişleri de biraz kafanızı karıştırabilir ama dediğim gibi bir dikkatle güzel bir kısa roman okuyacaksınız.
Ve şu görüşümü de söylemek isterim ki herkesin cinayetten haberdar olup bunu haber verememesi ve dikkate almaması kasaba halkını da cinayet sorumlusu yapıyor bana göre.
KEYİFLİ OKUMALAR