·656 syf.····Okunma: 21 Ocak 2026 11:45 Lontano, karakter bolluğu ve iç içe geçmiş hikâyeleriyle zorlayan, karanlık ve sert bir polisiye. Morven ailesi etrafında şekillenen roman; evlilikler, çocuklar, bağımlılıklar ve dağılmış hayatlar üzerinden ilerlerken bir yandan da yıllar önce yakalanmış olan “Çivili Katil” dosyasını yeniden açıyor.
Lontano, cinayetlerin ritüellerle işlendiği, delillerin bilinçli şekilde başka birine yönlendirildiği karanlık bir polisiye. Saçı kazınmış cesetler, bedene çakılan çiviler, sembolik notlar ve ölü olması gereken bir katilin kanının yeni cinayetlerde ortaya çıkması hikâyeyi giderek daha rahatsız edici hâle getiriyor. Asıl gerilim “katil kim?” sorusundan çok, cinayetlerin nasıl bu kadar kusursuz örtüldüğü üzerine kurulu. Finalde bazı sorular cevapsız kalıyor; bu da kitabı etkileyici ama zihni yoran bir deneyime dönüştürüyor.
Romanın en zayıf yanı, fazla kalabalık karakterler ve tam çözüme ulaşmayan final. Özellikle son sayfalarda Erwan’ın aklında kalan sorular birçok şey yarım bırakılmış hissi veriyor. Ayrıca Loic ve Sofia’nın maden hisseleri üzerinden kurulan evlilik planı gibi yan hikâyeler, ana kurguyu daha da ağırlaştırıyor.
Atmosfer güçlü, fikir ürkütücü ama anlatım yer yer yorucu. Sabırlı ve karmaşık polisiye sevenler için etkileyici olabilir; netlik ve hızlı çözüm arayanlar içinse zorlayıcı bir okuma.