·224 syf.····Okunma: 21 Ocak 2026 14:32 Kitap çocukların dünyasına yetişkin gözüyle değil, çocukların bakış açısıyla yaklaşan dikkat çekici bir kitaptı. Eserde çocukların okulda, aile içinde ve toplumda yaşadığı sorunlar mizah yoluyla anlatılıyor. Aziz Nesin, güldürürken düşündürmeyi başaran üslubuyla, eğitim sistemini ve yetişkinlerin çocuklara karşı tutumunu eleştiriyor, kendinizden bir şeyler bulmanıza ve kendinizi sorgulamanıza sebep oluyor.
Aziz Nesin’in dili sade ve akıcı bu yüzden kitabı okumak çok kolay. Kitaba başladığınızda nasıl son sayfaya geldiğinizi anlayamayacaksınız. Kitabın her sayfası çok eğlenceli, fakat altında ciddi toplumsal eleştiriler barındırıyor. Özellikle eğitim sistemiyle ilgili eleştiriler oldukça fazla bu da bana Hababam Sınıfını hatırlattı.
Sonuç olarak Bu Çocuklar Harika, hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden, düşündürücü ve eğlenceli bir eserdir. Kitap, çocukların hayal gücüne ve düşüncelerine değer verilmesi gerektiğini etkili bir şekilde anlatıyor. Bu yüzden herkesin okuması gereken bir kitap, herkesin okuması gereken bir yazar.