SARKAÇ ~ Maral Atmaca
Puan vermedi
Kitabı çogunlukla beğenmedim. Aslında okuması zevkli ve konusu güzel ama karakterler tam bir facia bence. Öncelikle, Gurur çok saçma davranıyor, bi Leyla ya bi Farah a gidiyor. Asla karar veremiyor. Olanlar bişekilde faraha patlıyor. Üstelik farah ı çok hafife alıyor ve çok küçümsüyor. Ona bebek gibi bakması da saçma. Ayrıca 17 tane raporu olmasına rağmen nasıl gözaltında falan tutulmuyor, bilmiyorum herkese saldırıp sırf milyardersin diye polisin bisey yapmaması çok saçma. Bide abisi yüzünden delirip ateşten korkması falanda saçma. Bence erkek karakter dediğin güclü, cesur ve korkusuz olmalı. (kesinlikle) Farah a gelince (bence) tam anlamıyla iğrenç bi karakter. Çok korkak ve asosyal. Ayrıca neden bu kadar bilgisiz davranıyor ki? Bence tam bir saçmalık. Ben bıktim yani bu çocuk çocuk davranışlarından. Hiç bişey bilmiyormuş gibi bir izlenim yaratmasıda çok berbat. Herşeye ağlıyor hiç bi şey yapamıyor. Tam 3 yıl boyunca evden çıkmaması da çok sacma, bir kere bile Gurur a sormuyor. Sonra şu akrabalarına hiç bişey söylemiyor kız adeta laf sokmayı, aşağılamayı, yada alay etmeyi bilmiyor. Çok sıkıcı bir karakter. Üstelik Gururu aşşırı derecede kafaya takmış, adam onla olmak istemiyor, leylayı seçiyor. Hatta babasını iflasa sürüklüyor ama Farah bi türlü ondan vazgeçemiyor. (Umarım Farah 2. Kitapta biraz daha cesur olur buarada) Gelelim Melek e bu kız benim favorim (o yüzden yazmak istedim), kız kanser olmasına rağmen çok güçlü, cesur ve özgüvenli. Asla vazgecmiyor ve hastayım diye eve falanda kapanmıyor. Onun yerine birilerinin saçını başını yoluyor.(orası çok tatlıydı) Ve Şeref,(gururun abisi) Ben Gururun onun yüzünden delirmesine rağmen kitapta bu karakterden az bahsedilmesini anlayamadım. Bence daha fazla bahsedilmeliydi. (Ama 2. Kitapta da fazla bahsedilebilir) Karun ve Bige ye gelince, Galiba bu ikili saka ve sanrıdaymış.(ben okumadım) O yüzden cok bilmiyorum ama bu kitaptaki bahsedilenleri kafam almadı. Gerçekten çok karışık. Ama tabi bunlar benim dusuncelerim. Ben güçlü kadın karakter seviyorum o yüzden de çok bana göre değil bence. Buarada ben bu kitabı Saka ve Sanrıdan önce okudum. Neden karakterler falan aynı? (Bilenler yazabilir mi?) (Çok spoi var fln diyolar ama sarkaç, saka ve sanrının devamı falan değil.)
Sarkaç 1Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 20281,007 okunma
İncelemeni şimdi okudum önce şunu söyliyeyim sarkaç ile saka ve sanrı birbirinin devamı değil saka ve sanrı daha önceden başlıyor sarkaçtaki 10. Bölüm şaka ve sanrının 41. Bölümüne denk geliyor ve birbirinden spoiler yiyebilirsin.ben sarkacın yayınlanan tüm bölümlerini okudum ve merak etme gururun bu kararsızlığı ileride net bi şekilde son buluyor ve farahta zamanla güçleniyor. Bu arada “erkek karakter cesur ve korkusuz olmalı” düşüncene de kesinlikle katılmıyorum çünkü bi karakteri cinsiyeti yüzünden bu etiketleri vurmak bana çok saçma geliyor
KitapKurdu.2706
(Arkadaslar, lütfen su saka ve sanrıdaki karakterlerin neden Sarkaç ta da olduğunu bilen yazabilr mi buarada.)